Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Bozek #15178 üzenetére

    Az ászfben a normál előfizetésnél
    12.5.2.1. Az előfizetői szerződés rendes felmondása
    ... Felmondás esetén a felmondási idő lejártát követő első munkanapon Előfizető köteles a „MinDig TV
    Extra” kártyát Szolgáltató részére rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az
    ügyfélszolgálati irodában leadni...

    pre-paidnél, vagyis az előri fizető, határozott idjeű szerződésnél van lejárat után 1 év:
    12.6.2. A határozott idejű szerződés megszűnésére vonatkozó különös szabályok
    ...A határozott időtartam lejártát követő 1 (egy) éven belül Előfizető köteles a „MinDig TV Extra” kártyát
    Szolgáltató részére rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban az ügyfélszolgálati irodában leadni...

    ha jól emlékszem 16 partner van felsorolva az ászf végén. Ez már sokkal jobb, mint amikor két helyen lehetett személyesen ügyintézni. Bár nekem szerencsére pár sarokra van a szegedi. Az is igaz, hogy speciális esetben, ha a rendszerben alulról kell valamit módosítani, mert az ügyintéző kezelőfelületén nincs rá mód, akkor ő is a pesti központtal kezd el tárgyalni.

    (#15180) Kernel
    régen linkeltem egy jó magyar nyelvű cikket a témáról. Amennyire tudom, minden kártyafajtánál vagy egy nagyon féltve őrzött kulcs, amit ha valaki megszerez, akkor cserélhetik le a szolgáltatónál az összes kártyát (vagy a kódolás összes kártyáját), mert bárki tudna utána nézni bármit. És a kulcsot hiába is cserélnék, mert a már megismert módon újra kiszednék belőle. Nem tudom hogy a conax cas7 hetedik változat-e, de cas3 és cas5 létezett.[link]
    Igaz, hogy szerintem manapság már nem is akarják ezeket feltörni, csak a bajt hozná magára az aki megtenné, de nem sokat nyerne vele.

    A régi offline analóg időkből emlékszem, hogy milyen sokra vitték a témát.. Az analóg nagránál egy pár kilobájtos txt fájllal bármelyik olyan fajta csatornát nyitotta. A videocrypt esetén pedig szoftveresen implementálták a dekódert. hogy a nyílt kódolású csatornákat box nélkül lehessen nézni, amihez kártya nem, csak box kellett egyfajta régió korlátként alkalmazva azt. Egy időben ilyen nyílt kódolású volt műholdon a cartoon network. A rendes kódolsához pedig öntanuló algoritmust csináltak, hogy minnél tovább nézett valaki egy csatornát, annál jobban kitisztult a képe. Ez volt 15 éve, mára történelem. A digitális rendszer egészen új szintre emelte a tartalomvédelmet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák