Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz werszomjas #15213 üzenetére

    A probléma valahol ott gyökeredzik, hogy a win driverek aláírásáért szép pénzeket szed az ms. Emiatt a gyártók ugyanazt a hardver id-t használják különböző eszközváltozataikhoz is. Az ilyen generik eszközök mind ugyanazt az alap azonosítót használják. Persze a hozzájuk mellékelt új driver változat már támogatja visszamenőlegesen az összes korábbi változatot is és a realtek chip mellé társított összes addigi tunert tudja kezelni. Az ms driver gyűjteményében szerepelnek a régebbi változatok ezekből, mert valamelyik cég beküldte, kifizette a sarcot érte. Viszont pár éve az ms figyelmen kívül hagyja a már telepített driver verzióját és dátumát és mindenképp a saját változatukat tolja fel.

    Amikor win 10 alatt először kipróbáltam a tunert, azt láttam hogy a saját driver telepítése után másodpercekkel már le is cserélte a rendszer, mindenféle kérdés nélkül a régire. A régi driver pedig azért nem működik, mert még nem ismeri ezt az r820 tuner chipet.

    A brand gyártók az 5-10x drágább tunerekhez új azonosítót szoktak beégetni az eszközbe és tejelnek az ms felé, ezért fordul elő, hogy az övékkel nem kell így küzdeni. Azokkal meg linuxon szokott probléma lenni, mert az új változatok új id-it is fel kell venni a linuxos driverbe, hogy felismerje azokat is.

    Egyébként a win10 óta rendszeresen látom, hogy a laptopom egyéb hardvereihez is jönnek driverek, amelyek telepítését nem engedi kihagyni. Úgy van beállítva a gép, mivel pro változat, hogy csak jelezze a frissítéseket. Viszont már második alkalommal fordul elő, hogy ígyis telepíti és újraindítja éjjel a magára hagyott gépet. Nagyon erőszakos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák