Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz ludla #2047 üzenetére

    Én sem állítottam, hogy kellene, de vannak márkásabb erősítők, aminél ez egy tervezett funkció, míg az egyszerűbb és olcsó konstrukcióknál csak esetleges, és jelszint függvénye. Továbbá a digitális vétel sajátosságai is megtéveszthetik a laikust.

    Ezt lehet tovább fokozni, amikor az erősítő tápját megszüntetve még javul is a jelminőség, stabilabb lesz a vétel. Ez olyan helyeken fordul elő, ahol közel van az adó, és ha levágom a kábel végéről az antennát, még akkor is működik a vevő. Épp ezt tapasztaltam, amikor beindult nálunk a helyi adó.

    Analóg adásra hangolva jobban megfigyelhető, hogy tápfesz. nélkül vagy elmegy a kép, vagy csak erősen zajos kép marad vissza. De az a "vicc", hogy digitális vevő még ilyen zajos jelből is képes vételt varázsolni, ami persze tűéles lesz.

    Ehhez képest analóg adáson meg lehet figyelni, hogy ha nem a tápfeszt kapcsolom le, hanem szakszerűen kiiktatom az erősítőt, tisztább képet fogok látni.De mint említettem, ez a helyi vételi sajátosságok függvénye is.

    Lehetőleg mindig arra kell törekedni, hogy antennaerősítő ne legyen beiktatva, csak akkor, amikor valóban szükség van rá. Mert egyébként egy erősítő zajt is visz be, zavarokat is erősít stb., több problémát okoz, mint hasznot.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák