Új hozzászólás Aktív témák

  • Sunsetjoy

    tag

    Egy kicsit offtopik, de inkább kérdés hozzátok.

    Mit gondoltok, lenne közönsége, érdeklődés lenne egy ilyen oldal (blog) iránt?

    - A elmúlt évtizedek játékgépei, tv-játékai, konzoljai, számítógépei, történelme, megvalósításuk, emulátorok, programok, zenei történelem
    Egy olyan oldal, ahol az utóbbi évek, évtized alatt elő-előbukkanó retró hullámát venné elő, vagyis a régi számítógépek, játékgépek, illetve a hozzájuk tartozó hardverekkel, gyűjtésével, emulálásával, barkácsolásával is foglalkozik.
    Elsősorban gyűjtőoldal (külföldi infók magyarul) és információforrás lenne az oldal (forrásmegjelöléssel, ajánlókkal). Részben enciklopédikus, részben érdekes/poénos kitekintés, visszatekintés. Ugyanakkor a hasonló tematikájú oldalak, közös projektek ismertetése is szerepelhet.

    Volt/van ugye pár ilyen oldal, de azok sokszor egy-egy típusra, korszakra vannak leszűkítve, pl. C64 vagy Amiga.

    Magam már nem rendelkezem ilyen gépekkel, nem is volt olyan sok, barkácsolással nem foglalkoztam, programozásban sem merültem mélyebbre, inkább ilyen erős műkedvelő volnék, aki azért a technikai szövegektől se ijed meg.

    Tehát a kérdés ismét. Nem tűnne ez csóri munkának a gyűjtések, máshol is fellelhető infók másolásának, felesleges időrablásnak? Vagy a centralizáltság sokszor jó ötlet, talán itt is?

    A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/

Új hozzászólás Aktív témák