Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    nagyúr

    válasz Dinter #4616 üzenetére

    Idézem magam

    Eladás előtti teendők:

    Weben:
    i.mi.com > egyből a Mi Cloud-ba dob mostmár > Find Device > telefont töröld ki
    i.mi.com > Mi Cloud > Settings > My devices > telefont töröld ki
    Ha gond van mert törlés után újra látható (pl. ha a telefon amúgy offline / kikapcsolt / nincs netje és a szerverekkel nem tud kommunikálni) akkor megoldás keke69-től: Belépsz a Mi fiókba, Contacts-ra kattintotasz, ekkor a telefonszámra küld egy kódot, az elküldött kódot beírtod így már láthatóvá téve a telefonszámokat, SMS-eket, .stb. Ekkor Settings, My devices és törlés. Így már kitörli.

    Telefonon:
    Settings > Security & Lock Screen > Lock screen > minden PIN-t/ujjlenyomatot/pattern-t törölj ki
    Settings > Users and Accounts > Minden App mi itt be van léptetve távolítsd el az account-ját
    Settings > Users and Accounts > utolsóként a Google account-ot távolítsd el hogy az FRP ne szivassa meg a következő embert..

    Telefon leválasztása a Mi account-ról - pl eladáskor - mindkét helyen le kell választani:
    Telefonon:
    Beállítások - Xiaomi fiók - Eszközök - Egyéb eszközök -> lent nagy gomb: Eltávolítás -> fiókból kilépés..

    Weben:
    i.mi.com -> belépsz -> felöl írja hogy X connected (attól függ hány telefon van már kötve a fiókhoz) -> kattints rá -> aztán a kis megnyíló dologban nyisd meg a telefonod -> majd delete device

    Ha Google fiók is volt hozzáadva akkor abból IS mindenképp lépj ki mert a Factory Reset Protection (FRP) csúnyán megszivathatja az új és a régi tulajt is. Meg úgy minden fiókból lépj ki ami be van léptetve.

    Majd factory reset és/vagy data wipe..

    Milyen rendszer van fent amúgy? Mert ez leginkább a gyárira / MIUI-ra vonatkozik. Ha volt más módosítás is (pl. Magisk) akkor kicsit másabb a helyzet.

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák