Új hozzászólás Aktív témák

  • 7ER

    aktív tag

    válasz albinolynx #1046 üzenetére

    Szóval: Ahhoz, hogy bemérjenek, nem kell semmiféle forgalmazás. Elegendő az, ha a készülék be van kapcsolva és a kártya benne van. Minden GSM készülék kommunikál anélkül, hogy kapcsolódnál a hálózatra. Ezt teszi már a bekapcsolás alkalmával, még akkor is ha a SIM-kártya már esetleg le van tiltva. Ezeket az információkat titkosított formában több évig tárolják. A tárolt információ tartalmazza a készülék és a SIM-kártya adatait, valamint a "fülelő" cella, vagy cellák adatait.
    Amennyiben (kivételes eset) csak 1 cella érhető el, abban az esetben a tartózkodási hely meghatározása eléggé bizonytalan, de az irány behatárolható, mivel az adó-vevő tornyon több, (3-4) irányban felhelyezett egység van.
    Ha két torony (cella) látja a készüléket, akkor a helymeghatározás nem pontos, ez általában 2-300 méter lehet. Három toronynál (cellánál) már akár pár méter is lehet a helymeghatározás pontossága. Ezt nevezik háromszögelésnek.
    Ezek az adatok mint írtam, több évig tárolva vannak és automatikusan törlődnek. Ezekhez az adatokhoz csak a titkosszolgálat illetve a rendőrség férhet hozzá és csak megfelelően célzott esetekben. Ezek az adatok minden országban rendelkezésre állnak, de titkosságuk a legszigorúbb nemzetbiztonsági érdekek egyike.

Új hozzászólás Aktív témák