Új hozzászólás Aktív témák

  • Nagyapó45

    csendes tag

    Nagyjó Uraim!
    Múlt hónap közepe (IX.15.) táján kéréssel fordultam köreitekhez COWON X5-el ill. egy esetleges továbblépéssel (elindulás a lejtőn) kapcsolatban. Most egy fokkal előrébb vagyok - állok a lejtő tetején és gyűjtöm a tapasztalatokat, információkat, a bátorságot és természetesen a jó magyar forintokat egy új eszköz beszerzésére.
    Aki ismeri az X5-t az tudja, hogy egy közel 10 évvel ezelőtti egészen jó színvonalat képviselő, akkor kb 90eFt-os, berendezésről van szó, amely hard disc memóriával működik és fölöttébb jó a hangminősége is. Lejátssza a különböző tömörített formátumokat, a FLAC-ot is abszolválja és a hangja is tetszik.
    Az utóbbi időben, olvasva a fórumokat felkeltették az érdeklődésemet az újabb fejlesztésű DAP-ok és kissé botorkálva de megindultam a lejtő felé. Elsősorban a gyorsabb és feltehetőleg sokkal biztonságosabb flash memória okán de a nagy felbontású megszólaltatás is érdekel.
    Tudom és én is vallom, hogy e döntés meghozatalához mindenek előtt legfontosabb a meghallgatás.
    A PH fórumok tanulmányozása alapján - mivel lényeges szempont a hazai beszerezhetőség is - első lépésként a Fiio X3 2. gen a kiszemelt. Készítettem néhány FLAC-t a Cowonra és egy mikro SD-re is és készülök a Joe-nél egy összehasonlító meghallgatásra. A nagy felbontású DSD lehetőség egyenlőre csak egy távolabbi elképzelés. (Főleg a műsorforrás beszerezhetősége a mérvadó)
    Tisztelettel kérem a Kolléga urakat segítsenek tapasztalataikkal a jó döntés meghozatalában.
    Magasabb kategóriák felé azért nem álmodozom, mert az X3 is a büdzsém felső határait feszegeti.
    Köszönettel: Jani

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák