Új hozzászólás Aktív témák

  • ponti_ak

    addikt

    válasz Tristis #8920 üzenetére

    Szerintem ez nem vérlázító. Néhány gyártó már kezdi felfogni (a Sandisk, pl.. a Cowon, és az iRiver már régóta tudja), hogy van élet a veszteséges tömörítésű formátumokon túl is, ami szerintem nagyon pozitív! Hogy tömeges-e az elterjedés..? Hát, ez elég relatív.. :)
    A gyártók nem kényszerülnek rá /és szvsz nem is nagyon fognak/, hogy ilyen irányban fejlesszenek, mert a nagy többség nem ismeri, és nem is igényli a csúcs-hangminőséget a hordozható lejátszóján (és a Fraunhofer intézet is szeret sok jogdíjat kapni az mp3 után..), ebből kifolyólag nem is fog több pénzt kiadni egy lejátszóért, ami a veszteségmentes formátumokat is támogatja. A másik dolog a nagy tárhely-igény, ami szintén hátráltat(hat)ja a jobb elterjedést - bár az utóbbi 4-5 évben években a lejátszók kapacitása kb átlagban 10-szeresére nőtt, de az olcsóbb típusok továbbra is csak 2-4-8gb-osak... Ami elég, de hamar megtelik 400MB-os albumokkal..

    Akinek fontos, az szerencsére választhat magának olyat, ami tudja a losslesst, akár egy Sansa Clip-et 10ezer Ft-ért, vagy akár ezt a HifiMAN-t is 600$-ért, amit celf kolléga is belinkelt már korábban.. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák