Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    Sziasztok!

    Még mindig egy HP mini 5001-et nyúzok, de sajnos az egymagos Atom már eléggé döcögős (finoman fogalmazva).
    Majdnem vettem egy i5 HP Elitebook-ot, 14-est, de végül rájöttem, hogy nekem nem kell akkora masina, a 14" is sok, tökéletes lenne a mostani netbook 11.6", ami már eleve nagyobb, mint a HP mini képernyője, ez már netezésre, office, skype tökéletes méret, mégis alig több, mint 1kg, kis helyen elfér, órákig bírja az akku.

    Elsősorban az Acer Aspire és TravelMate sorozatot néztem. 4GB RAM az alap, a benne lévő általában 500GB vinyót pedig cserélném 120-as SSD-re.

    Viszont most érkeznek tudtommal nemsokára a Braswell-re épülő netbookok, pl. az Acer kimondottan szimpatikusnak tűnik, még ha elég gagyi műanyag is. Van erről már valami hír, hogy mikor lesz nálunk kapható és kb. milyen áron? Nem kel az érintőképernyős változat, és az amerikai hírek szerint ez elvileg matt képernyővel lesz, legalább is nagyon remélem.

    Ezekkel már Win10 lesz, bár linuxot használok, de lehet, hogy erre jobb lenne a Win10, szóval nem bánnám, ha lenne vele.

    Na, a kérdés az, hogy pl. az N2840 az megfelelne normálisan netezésre (több tabbal), office (főleg szöveg, némi excel, pp), skype videóhívás, meg videó (más nem kell). Ahogy elnéztem a videókat, egész normálisan teljesítenek ezek is. Vélemény?

    A Braswell elvileg jobb, lesz, nem tudom, hogy az N3700-ra vagy az N3150, esetleg a leggyengébbre?

    Láttam még, hogy az Acer-nek van i3-as is, de az elég drága, szerintem amire nekem kell, nem lenne különbség.

    Egy usb3 elég, sd kártyaolvasó okvetlenül kell, és nem csak microSD, sok fényképet mentek.

    Mit gondoltok?

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák