Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz Fleed #8419 üzenetére

    Persze, nyugodtan kérdezz csak :) Két teljesen különböző gép közül akarsz választani, de lehet, hogy neked egy harmadik kellene. Netbookkal (és most a 1201N is ide tartozik) ne akarj játszani, mert még az ION-os gép is csak a sok évvel ezelőtti játékokkal bírkózik meg, az alap, nem ionos netbookok (mint pl. HP 5101) még gyengébbek. A netbook ideális irodai alkalmazásokra, netezésre, divx filmekre, zenehallgatásra és egyéb hasonló, általános célra, amire nem alkalmas, az a komolyabb multitaszking (2-3 programnál többet szerintem nem érdemes szimultán futtatni), nem alkalmas bármiféle reenderelésre, kódolásra, HD filmekre (kivéve az ION) és persze játékra. A 1201N bár kétmagos, mindkét mag atom, tehát még mindig harmatgyenge egy CULV-hez képest pl, egy előnye az alacsonyabb fogyasztás. A 1201N elég hibrid megoldás, én 12"-on már nem atomot választanék, hanem CULV-t, de ha játszani akarsz, akkor ott is olyat kellene keresni, amiben nem az intel X4500mhd van.

    Összegezve: ha netbookot szeretnél, akkor kis teljesítményt kapsz nagy üzemidővel, viszonylag olcsón, ebben a szegmesben a HP 5101 szerintem az egyik legjobb választás. Ha játszani is akarsz, a 1201N is kevés lesz, jobban a zsebedbe kell nyúlni, és nem netbookok között nézelődni. Én személy szerint nem igazán értem a 1201N piaci jogosultságát, azok már CULV vizek.

    A renew gépekre változó garanciális feltételek érvényesek, a szóban forgó HP 5101-ekre 1 év garanciát vállal a HP, és plusz 1 évet a notebookstore (aki ott vette), HP Gold partner.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák