Új hozzászólás Aktív témák

  • LamaCube

    addikt

    válasz Svájcinéger #20399 üzenetére

    MAPPA NE OLVASD EL!!!

    Még annyi, hogy még jobban megértsd, hogy miről írok és tényleg befejezem. Én is próbálom megérteni a ti álláspontotokat. :K

    Remélem érthető leszek.

    Az 1848-as forradalom pont egy jó példa. Ha ott lettünk volna a jelenbe, akkor ott is két tábor volt. Valakiknek az volt a jó a másik félnek pedig nem. Itt is ez van valakik szentté avatják és ámulattal csodálják orbánt valakik meg köpködik. 100 év múlva ez is történelem lesz és valakik büszkék lesznek orbánra valakik meg ezen vitatkoznak, hogy mi a picsáért kell erre büszkének lenni. Erről írok már több napja.
    Ami történelem az a múlt. Minden korszaknak megvolt, megvan a maga alakja. Az egészet az érdek és a hatalom hajtja. Mint általában mindent az életben. A politika azok életében is benne van, akik nem szavaznak nem érdekli a politika. Tehát maga a hazaszeretet és büszkeség a múltunkra. Az mind kőkemény politika. Én erre nem tudok büszke lenni.

    És akkor vonjuk le a következtetéseket a nagy tiszteletreméltó, büszke múltunkról.
    Török uralom -150 évig
    Dózsa György-bukás
    Rákóczi-bukás
    Petőfi-meghalt a szabadságharcot leverték.-bukás
    Habsburg uralom-kiegyezés
    56-bukás
    40 éves orosz uralom

    A nagy több, mint ezer éves történelmünk másról se szól csak, hogy ki szállt meg és hogyan tiporta le a magyarságot. 1000 évből 100 év nem volt olyan, hogy ne legyen valaki a fejünkön.

    Folyamatosan csak elnyomtak bennünket, minden próbálkozást, ami a szabadsággal kapcsolatos vérbe fojtottak. És nem vagyunk lúzerek? Csak azért legyek büszke, mert még vannak magyarok? "Él nemzet-e hazán"- nem is akárhogyan bééégetünk, mint a birkák. Mert azt tesszük. Csak az egyik a bólogatós birka a másik a bégetős és a harmadik meg áll egy helyben és maga alá szarik, mert nem érdekli.

    The End :R :DDD

    HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

Új hozzászólás Aktív témák