Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz fulton #7732 üzenetére

    Nem világos, hogy milyen ládákban tárolod. Van műanyag zöldséges rekesz, ilyen: [link] Mi ebben tároltuk, amíg zöldségboltunk volt. Illetve alája is tettünk egy sort üresen, hogy alulról is tudjon szellőzni. Általában az alma ilyen nagy rekeszben volt: [link], a kis rekesz inkább paradicsomra, ilyesmire volt jó, azok sérülékenyebbek, de egy hét alatt eladtuk, úgyhogy ez nem tárolásra volt ömlesztve. Rohadt mindig lehet közte, át kell válogatni néha, különben egymást fertőzik le. Ha érettek, akkor én nem várnám, hogy több hónapot kibírnak, amiket raktárakban tárolnak, azokat zölden szedik le, és hormonnal érlelik be, amikor jó áron el tudják adni. Állítólag 3 évet is kibírnak úgy. Az érettnél erősen fajta függő lehet, hogy meddig bírja, a golden az akár hónapokat de összefonnyad, az ilyen piros almák meg szerintem jóval kevesebbet. Ilyen fajta fekete rothadást még nem láttam, inkább barna leves szokott lenni, mint a moníliánál, nem tudom ez mitől lett ilyen, ha tél lenne fagyra tippelnék, így most passz. Alapból mintha ütődött is lenne.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák