Új hozzászólás Aktív témák

  • J.R.Ewing

    tag

    válasz Kidus #5926 üzenetére

    muszáj. a csontban sok olyan anyag van, amre szükségük van. ráadásul a fogaiknak is szükségük van rá.

    ha viszont benti macska, és nem mozognak, akkor ne adjál nekik, mivel felhalmozódik a kalcium a hugyhólyagjában, hugyköves lesz, és nem fog tudni pisilni (ugyanez lehet a sok száraztáptól is).

    én is így jártam a fiúval, és még ne volt 1 éves, mikor mehettünk katétereztetni, hogy leengedjék...
    arra lettem figyelmes, hogy félóráig-óráig ül az almon, és nem tud pisilni. a hülye állatorvos már a fütyköse leoperálásával ijesztegetett (azóta se megyünk hozzá), de inkább a természetre bíztam. amióta kijárnak, és sokat mozognak, nincs ilyen probléma, pedig kapnak csontot is, és száraztápot ugyanúgy. és nincsenek elhízva se. régen a fiút csak dagadtnak neveztük, ahhoz képest most csont és bőr. viszont makkegészséges.

    mondjuk mindkettő az utcráról lett befogadva 2-3 hónaposan. nagyon kis kemények. még a kutyákat is elkergetik a környékről.
    múltkor itt ólálkodott egy nagy kóbormacska. lerendezték. mikor ezt a macskát három, a környéken csavargó kóborkutya kergette az ablakunk alatt, a hülye lány úgy ugrott ki az ablakon a 3 kóborkutya után, mintha tök egyértelmű lenne, hogy ő ezeket egyedül elintézi :)

    a macska hazajött aznap este is, de se a kóbormacska, se a 3 kóborkutya nem jön a környékünkre azóta.

    persze, bármikor történhet valami, de ilyen a természet. én adtam nekik egy esélyt azzal, hogy befogadtam őket. hiányoznának, ha nem lennének, de inkább éljenek macskaként ameddig a sors engedi, mint bezárva tartsam őket. szerintem az nem élet, és ugyanúgy kaphatnak betegséget, elrághatják a 220-as vezetéket. 100% garancia nincs semmire.

    jah: és van út is a házunk előtt. két főútvonalat összekötő utca, szal a forgalom sem kicsit, és mindkét oldalt parkolnak. az út másik oldalán egy hatalmas zöld terület van. éjszaka szoktam látni, hogy onnan jönnek haza, de akkor nincs is forgalom jóformán. nappal inkább a házat körülvevő sövényen belül maradak. ilyenkor inkább madárvadászat van..

    a lány kb 1 hete egy sebbel a jobb melső 'vállán', sántikálva jött haza. tehát van kockázat a dologban, hiába ez volt az első ilyen. szerintem leeshetett valahonnan, a seb olyasmi volt. lefertőtlenítettük, sebhintőpor, ma már szinte teljesen be van gyógyulva, és már alig sántikál. ugrál, szalad, használja. először azt hittem eltört neki, de szépen megfogdostuk a lábát mindenhol, és egy szót nem szólt.sehol nincs bedagadva, és ha fel-le ugrik vele a radiátorra, erkélyre (2-2.5méter magasan van az ablak és az erkély), akkor nagy baj nem lehet.

    szóval élik a kis életüket, amire hivatottak, annak minden kockázatával, csak közben itt laknak nálunk :) az albérlőidet sem zárod be a lakásba :)

Új hozzászólás Aktív témák