Új hozzászólás Aktív témák

  • YanezTTrain

    tag

    válasz Batman2 #3227 üzenetére

    Nem tudom mekkora feszről mennek. De valószínű az áramsínben nem lehet több 1-2 ezer voltnál, mert akkor komolyabb szigetelőkön lenne az oldalsín. A felsővezetékben biztos nagyobb feszültség van elképzelhetőnek tartom a 25kV-ot. Ha jól tudom Magyarországon a Floydnak vannak angok villany és dízel mozdonyai. Akkor pedig a feszültségnek egyeznie kell.
    A kék motorvonat a képeken képes oldalsínről illetve felsővezetékről is közlekedni.
    A fehéreknek csak oldalsínes szedőjük van. Ezek az újabb típusok. Valszeg valami elektronikus csodavezérlésük van, mert a Taurusokhoz hasonlóan ezek is zenélnek a gyorsításnál.

    Bizony itt vigyáznak a régi cuccokra. A London Transport Museumban aztán tényleg leesik az ember álla, olyan minőségű járművek vannak kiállítva és nem kiherélve, mint pl. a vasúttörténetiben a mozdonyok többsége, hanem hiánytalannak tűnő, működésre foghatónak látszó állapotban.

    Tudtátok, hogy Trianon előtt Nagy Magyarország a maga 325 000 négyzetkilóméterével pontosan 10 ezer négyzetkilóméterrel volt nagyobb területű, mint Anglia, Wales, Skócia és Írország, azaz Nagy Britannia teljes területe?

    A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...

Új hozzászólás Aktív témák