Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Throme #29977 üzenetére

    Kétlem, hogy a szintetikus tesztek jobbnak hoznák ki a 18-55-öt. Ha valakinek az olcsóság az egyetlen szempont, akkor természetes ez lesz az ő obija, de semmi egyéb érv nem szól mellette.

    "D7k hirtelen lett itt jó pár embernek, aztán ma már hányan használják?"
    Akikre célzol, azok egy része rendszert váltott, vagy fellépet FX-re, és ez utóbbi egy részüknél indokolt is volt. Akármilyen jó váz is a D7k, mégis csak egy lépcsőfok az ember életében, ha komolyan fotózik, és megköveteli a technika a továbblépést. Az nem világos a számomra, hogy ha kiderül egy vázról, hogy szériahibás (és most ne vesszünk el a 35-tel való mostoha viszonyának a miértjeiben), akkor mégis miért ne cserélné le a masinát? Pont az lenne a "hájp", ha minden hibája ellenére nyomnák a userek a bullshitet, hogy ez mekkora király egy váz. Sokkal életszerűbb volt a történet. Akinek fontos volt ez a gyutáv az vagy vázat váltott, vagy obit.

    A D90 megint valami fura módon maradt meg benned, ugyanis leginkább a D90 vs D5100 viták mentek. Innét kezdve nem lehet egyoldalú trendről beszélni. Igen, volt egy része a törzsközönségnek, aki a D90 mellett rakta le a voksát, egy másik része meg a D5100-hez húzott.

    Nekem sokkal inkább az az érzésem, hogy bizonyos emberekre célzol, pikkelsz, mert valóban volt pár usernél D90-D7k-FX életútj, de nem értem, hogy:
    1. ez téged miért zavar?
    2. ez miért baj?
    Feltehetően fejlődtek az évek során a fotózásban, fizetős munkákat kaptak, és kezdett a technika lenni a gyenge keresztmetszet. Vagy egész egyszerűen csak megtehették, hogy áldoznak a hobbijukra. Bármelyik is legyen a kettő közül, pár emberről beszélünk, nem topic szintről.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák