Új hozzászólás Aktív témák

  • tomp

    félisten

    válasz Landsmann #65160 üzenetére

    VoLTE szabványa egy kicsit tágabb lehetőséget ír le de szerencsére eléggé egyformákat használnak.
    pl a Telekom és a Telenor konfiguráció alapja ugyan az. Telenornál van csak egy extra beállítás a rövid hívószám bug miatt de inkább csak kényszer...
    A gyártók készítenek szolgáltató rendszereket. pl Samsung, Sony. Ott a telenoros telefonra telenoros szoftver fog letöltődni! Ezekbe hamarabb kerülhet bele a szolgáltatói VoLTE mint a független gyári rendszerekbe. Azokba is bele fog kerülni de később.
    Huaweinél külön szolgáltatói konfig frissítések vannak. iPhone esetében is. Azaz a belerakott SIM kártya szerinti konfigot tölti le és telepíti.
    Bizonyos telefonoknál lehetőség van aktiválni az alap VoLTE konfigurációt amivel már működik a hazai VoLTE szolgáltatás. pl Xiaominál elég egy tárcsázó kódos művelet(ha tartalmazza a szoftver az "EU" konfigot) de OnePlusnál kell egy külső Qualcomm program hozzá. pl OnePlusnál a Vodafone India VoLTE profillal működik mind2 hazai VoLTE de az összes uniós szolgáltatónál is.

    Hosssszu
    Nemnem! Mindig a SIM kártya szerinti szolgáltató VoLTE konfigurációja alapján megy a szolgáltatás. Függetlenül attól, hogy roaming alatt éppen milyen szolgáltatón lógsz.
    Amúgy az AT&T VoWiFi szolgáltatása itthon is megy.

Új hozzászólás Aktív témák