Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    válasz C. s. #12022 üzenetére

    1. Nem figyelnek meg, csak begyűjtenek minden adatot mindenről és mindenkiről, mert abból van a pénz. Aki elemzi és összerakja a részleteket, az kialakít egy profilképet mindenkiről és eldönti, kikkel akar foglalkozni, a többi az marad az adathalomban.

    Egy példa most hirtelen: egyik magyar ingyenes levelező servert üzemeltető panaszkodott, hogy nem tudják kiszűrni a nemkivánatos usereket, mert az igaz, hogy minden egyes bejelentkezésről minden lehetséges adatot eltároltak a log fájlokban, de senkit se tudtak rávenni, hogy nekiálljon a logfájlokat elemezni. Az egyetlen, általuk beismert használat az volt, hogy amikor a rendőrség hivatalosan megkereste őket, hogy adott nick nevek adatait adja meg nekik, akkor kiadták hogy az adott nickről mi szerepel az adatlapon és az adott időszakban mikor és milyen ip cimről, stb. jelentkezett be az oldalra.

    2. Megpróbálok egy jelenetet leírni, hátha így már rájössz, mit írtam le.

    Két férfi beszélget:
    - Hallom, szőke Mancikát magadba bolondítottad.
    - Ja. Elég volt megemlítenem neki, hogy a cipője jól passzol a szeme színéhez, már felfigyelt rám, amikor meglátta az autómat, már le se tudtam vakarni magamról.
    - A főnököddel vigyázz, az egyik csoportjának külön munkát adott, majd közvetlenül a sikeres teljesítés után kirúgta őket, hogy az övé legyen a nekik kifizetendő prémium.
    - Ugyan, engem kedvel, pont most bízott meg egy jó prémiumot ígérő külön munkával, egy hétig túlóráznom kell, de megéri...

    [ Szerkesztve ]

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák