Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    Sziasztok!

    Még eléggé zöldfülű vagyok a szakmában, ezért a segítségeteket kérném.
    Adott egy otthoni hálózat, ahol van pár számítógép (Windows 7, Windows 8 rendszerekekkel) és egy Windows Server 2008 R2, ami tartományi kiszolgáló lenne, ha sikerülne rendesen beüzemelnem (mindezt próbából, hogy élesbe is menjen, mielőtt valaki fejemhez vágná, hogy minek nekem otthonra Server és tartományi hálózat).
    A dolog ott kezdődik, hogy ugye fent van már az Active Directory és a dcpromo.exe-vel létre is hoztam a tartományt, már felhasználók is hozzá vannak adva, csak az a baj, hogy a számítógépeket nem tudom hozzáadni a tartományhoz, mert ahányszor megpróbálom a kliens gépeken, ezt a hibaüzenetet kapom:

    "A tartományhoz ("......") való csatlakozás közben a következő hiba történt:

    A megadott tartomány vagy nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá."

    Már két hálókártyával is csatlakozik a hálózathoz, mert volt amikor a fix IP-s (a DNS miatt, bár lehet, hogy nem jól adtam meg) kártyára nem tudtam távoli asztallal csatlakozni, csak az után, miután bejelentkeztem külön a szerveren (monitor nélkül nehézkes, ezért is a távoli asztalos elérés).
    Tehát a kérdésem az lenne, hogy mi a probléma? Ha kihagytam valamilyen információt, amire feltétlen szükség lenne, akkor szóljatok és leírom.
    Bár az az érdekes, hogy régebben (1 éve) sikerült összehozni a dolgot, de csak VirtualBox-ban, viszont most valós hálózaton kellene megcsinálnom.

    Valamint az lenne még a kérdésem, hogy az IE 11-et hogy kell bekonfigurálni, hogy használni is lehessen és ne kelljen minden lépésnél a weboldalakat hozzáadni a megbízható zónához?
    Már kerestem Google-n is és próbáltam beállítani, de csak annyit sikerült elérnem a sok állítással, hogy már letölteni se engedett semmit (viszont nem is jött elő többet a párbeszédpanel a webhely zónához adásával), úgy hogy visszaállítottam mindent alapra.

Új hozzászólás Aktív témák