Új hozzászólás Aktív témák

  • Norb79

    őstag

    válasz 30z.Samu #17915 üzenetére

    Switchen van Live. Nekem a gyerekeim szoktak is rajta játszani, elég sokat. A hír arról szól, hogy kiterjesztenék.
    A Live a multiplatform, ami megteremti a crossplay lehetőségét. Jelenleg egy program használja, a minecraft. Ugye van Live x360-x1-ios-android-win10-w10phone-switch felületeken. Talán ps4en is, nem tudom, nekem csak ezeken van Live, amiket írtam. Szóval mi úgy szoktunk minecraftozni, hogy lányom kreál világot ipaden, vagy én az asztali PCn, aztán mivel liveos barátok vagyunk behívjuk egymást a világba és közösen játszunk a liveon, mindenki a saját platformján, én az asztali win10es PC-n, vagy a win10es telefonon, fiam a switchen vagy az x360on, lányom az ipaden vagy a saját androidos telefonján. Tökmindegy ki melyiken, mert mindegyiken van Live, összekapcsolódunk.
    Na erről szól a cikk, hogy ezt akarja kiterjeszteni az MS, és akkor mondjuk Dió3at is tudnánk játszani crossplayben, ha blizzard implementálja pc-re meg swithcre is a liveot. Nyilván nem fogja, csak akartam egy kézzel fogható példát felhozni. De az indie fejlesztők rákaphatnak, mint egy jól működő, sztenderd crossplay-es funkció, és akkor mint szolgáltatás pár centért minden indie fejlesztőnek eladható (MSnek jó), a Nintendonak jó reklám, hogy vegyél switchet és a vonatról tudsz x, majd 10x, majd 100x, majd 1000x játékot közösen nyomni az otthon xboxozó haveroddal, és a játék fejlesztők is ugyanezzel tudnak érvelni, hogy vegyed nyugodtan, tudsz majd a szomszéddal játszani, ne aggódj, nem baj ha PC-je, Xboxa van.
    Az MS azt akarja elérni, mint a sony. Mindenki PS-t vesz, mert mindenkinek az van, és akarunk játékot cserélgetni velük, multizni, stb. Az MS a Live-al össze tud hozni egy platformmentes nagyobb koalíciót. Így támadja a sonyt.

Új hozzászólás Aktív témák