Új hozzászólás Aktív témák

  • Rigormortiis

    veterán

    Következzen egy kis Shin Megami Tensei 5 beszámoló :D

    A játék masszívan pain&pleasure kategória, de ez a széria korábbi részeire is igaz volt. A Personákhoz képest is keményebb, elvontabb, kevésbé fogja a játékos kezét. Expozíció szinte nincs is. A játék elinditását követően egy középiskolában találjuk magunkat, de nem ismerünk meg senkit/semmit, 10 perc és egy metrózás után 20 évet ugrunk előre az időben és máris egy elsivatagosodott/utópisztikus Tokyóban találjuk magunkat nulla infóval, hogy mi is történt.

    A játék normálon is nem kicsit nehéz. Főleg úgy, hogy a Final Fantasy XVI-ból jöttem (ami meg a másik véglet). Már a harmadik harcomnál game over felirat fogadott, amikor is kipróbáltam az auto battle funkciót :D

    Aki nincs képben a szériával: itt nagyon sokat kell harcolni, és nem elég okosan elkölteni a szintlépéskor kapott stat pontokat, hanem fejleszteni/fúzionálni kell a démonjainkat is, akiket poké módra kell begyűjtenünk/rábeszélnünk, hogy csatlakozzanak. Iszonyat mélysége van ennek a rendszernek, nem is írnék erről többet, de a játék központi eleme ennek kiismerése.

    Tehát adott egy hatalmas térkép (lesz majd röbb is), aminek ajánlott minden szegletér felfedezni. Vannak gyűjtögetnivaló kis piros lények, és nagyon fontos, hogy minél többet megtaláljunk, mert glory-t kapunk értük, amiből fontos fejlesztéseket vehetünk ankarakterünknek. Ezen kívül minden 5 dögért plusz jutalmakat is kapunk az árustól.

    Nagyon hangulatos a világ, amiben járunk igaz ez mind a vizualitásra, mint az audio részre. Imádom. Vannak nagydarab, kőkemény minibossok is elszórva a térképen, ezek a punishment foe-k. Hát az egyiket lenyomtam így 10 óra után (a legkönnyebbet), a többire még ráérek.

    Közben a sztori is elkezdett kibontakozni, de nagyon elvont cuccal van dolgunk. Pont ilyennek szeretjük a szériát.

    Nálam eddig telitalálat a játék.

    Néhány gondolat a gold pontokról: ahogy látom, a dobozos játékok után járó pontok aktiválása is hamar elévül. A FE Engage-t és az új Zeldát tudtam csak aktiválni, a tavalyi megjelenéseket már nem. Ezekért is csak 60/70 pontot kaptak, szemben az akcióban eSrore-ból megvett MarioRabbidsra, arra 100 körül (pedig régi és olcsó is). Jó dolog egyébkent, hogy az akciós árakból ily módon még 1-2 eurót le lehet csípni, és értem azt is, miért évülnek el ilyen hamar, de na....

    Szóval eddig nagyon pozitív a kép, amit kaptam a kis masináról.

    Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled

Új hozzászólás Aktív témák