Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz st3v3np3t3r #18132 üzenetére

    Esetemben consumer kategóriás notiról van szó. Amúgy Acer aspire 5755g, i5-2430m, gt-540m. És épp tisztítás utáni stress tesztet akartam csinálni.

    A 9 év alatt legalább 3-4000 üzemórát rotyogott játékok alatt 90-95 fokon a gpu és ezeknél ugye 1 hűtőegység van kialakítva úgy, hogy 1 hőcső indul a cpuról, mellette a második a gpuról és a cpunál csatlakozik a másikhoz, tehát ez utóbbi mind a kettőről von el hőt ha tudna. Csak hát ha a gpu 90 fokos, akkor már inkább átadhat hőt és így a cpu is 90 fokon üzemelt játékok alatt.
    3D tervezés vagy épp 720p videóvágás+renderelés alatt sose ment 70 fok fölé. :D

    Amúgy mivel szinte mindig külső bill+egeret használtam, nem csak hogy nem tűnt fel hogy egyáltalán melegszik a gép, hanem az sem hogy a saját billjei sorban haltak meg, mivel a gpu ezen 2 elszállt tápfetjénél van a szalagkábel. Most ez a szalagkábel rendesen át is égett.

    Egyelőre gondolkodom a gép felújításán, mert a bill mellett a touchpad+usb3+bt modulok is elszálltak az idő során és ha a javításhoz még ezek cseréjét is hozzáveszem már nem 2 fillér. Aztán a végén lenne egy gépem amire pár hete még 40k-t írtak használt piaci árértékre 240ssd+750hddvel, 30 perces aksival, 2x4gb memóriával. Javított alaplappal valszeg még annyit sem érne, mivel nem lehet biztosra menni hogy nem fog valamikor megint elszállni valami elöregedett alkatrész.
    Aztán az 1 dolog hogy a 2. genes proci a benne lévő igp-vel még megbírkózik tecső FHD videókkal 24 colos külső monitoron, de a webfejlesztők folyamatosan azon dolgoznak hogy hiába lenne elég az erőforrás, tutira cserélni kelljen. :D
    Most hogy van asztali munkaállomásom amúgy is keveset használtam már, inkább csak meló miatt volt jó hurcibálni, amihez amúgy akksit is cserélni kéne benne ami még 7król indul.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák