Új hozzászólás Aktív témák

  • Curian

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egyik cimborám Benq joybook u102 DH1000 típusú, ~3 éves netbookja teljesen kiszámíthatatlan kikapcsolásokat produkál. Mielőtt bekapcsoltam volna, amennyire tudtam szétszedtem, kifújtam, mivel az ilyen jellegű problémákat 90%-ban elporosodás okozta túlmelegedés okozza. A külső borítás retkessége ellenére, közel sem volt annyira vészes a belső felület, így nem is lepett meg, hogy nem oldotta meg a problémát.

    Napközben tesztelgettem működés közben. Elsötétülés előtt közvetlenül egy halk, kattanó hang figyelhető meg, kicsivel erősebb, mint szabályos leállításkor. Melegszik a gép, de nem abnormálisan, nincs lassulás, amíg megy. Semmiféle bug, vagy rendellenesség nem észlelhető (Win XP SP3, gyári beállítások). Állítólag vírusos (RandomTurnOFF2013? :D ), de akkor egyébként teljesen tünetmentes.

    Végigtapogattam, hajlítgattam a tápkábelt, de a zsinór nem tűnik kontakthibásnak, nem tudtam generálni a hibát.

    A kikapcsolások teljesen rendszertelen időközönként jönnek, pont úgy, mint mikor lecsapják az áramot. Van, hogy 2 perc elteltével, majd bekapcsolás után, már a rendszer betöltése közben OFF, ez a minta akár többször is. Van, hogy 20-40 perceket működik a váratlan leállás előtt.

    Gondoltam windows reinstallra, de ha telepítés közben is lecsapja, akkor bukom a jelenlegi állapotot is, és még ezekre a fél órákra sem lehet beüzemelni a masinát.

    Szerintetek mivel lehet a gond?

    Előre is köszönöm szépen a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák