Új hozzászólás Aktív témák

  • HussarF

    addikt

    Sziasztok!

    Azt hiszem sikerült megoldani a problémát. De szeretnék még egy kis segítséget kérni majd tőletek. Előbb azonban összefoglalom fejleményeket.
    Fentebb már leírtam, hogy milyen problémákat tapasztaltam. Úgy néz ki, hogy ez 3 tényező együttes fennállása adta ezt:

    1. Valós teljesítményprobléma: Úgy írtam ezt le fentebb, hogy volt egy rossz és egy rosszabb állapota a VGA-nak. A reggel linkelt tizen fps-ek mindenképp a legrosszabbat jelentették, de ez inkább csak slot csere meg (ha jól gondolom) shader gyorsítótárak üres állapotában jelentkezett. Egy kis futás után azért többnyire beállt az általam "rossz"-nak titulált állapotba. Azonban volt egy valóban teljesítmény deficites állapot, ami a kettő között volt. Erre volt példa a Fire Strike eredményem és az egyik 1080p-s Heaven futtatásom. Ma még csináltam egy BIOS resetet meg egy DDU-s driver újratelepítést. Nem igazán vettem észre különbséget, de az eddig simán "rossz"-ként címkézett teljesítmény (ami a tapasztaltak között még mindig a legjobb volt) állandósult.

    2. nV control panel beállítások: Talán ez volt a legdurvább. Az áttetszőség élsimítás 4x-es szupermintásra volt állítva. Ilyen volt a régi kártyámon (780Ti) is. Az rémlik, hogy annál ez nem volt számottevő hatással a teljesítményre, így nem is nagyon törődtem vele. Azonban jelen VGA-nál ez egy 15-20%-os FPS-beli különbséget eredményezett.

    3. Rossz viszonyítási alap: Próbáltam keresni referenciát arra, hogy mit várjak, milyen eredményeket kell kapnom. Belinkeltem ide is néhányat, így utólag áttekintve azonban erősen túlhúzott kártyákhoz hasonlítottam az én enyhe gyári OC-vel rendelkező VGA-mat. Ez rádobott még az előző 2 dologra és még inkább azt az érzést keltette, hogy nagyon alulteljesít az enyém.

    Az eredmények, amiket már jónak gondolok: FHD felül, WQHD alul:

    A bal oldalon az említett nV control paneles beállítás kikapcsolva, a jobb oldalon 4x-es szupermintásra (valamint a textűra szűrés minőség és kiváló minőség között) állítva. Elég meredek a különbség.
    Fire strike-ban az eredmények 17071 és 16777 az előbbi beállítás függvényében. Itt nem annyira drasztikus a különbség.

    És most jönne a kérésem. Igazából azért csak, hogy végleg megnyugtassam magam, valaki a topikból, akinek 1080-asa van (ha lehet ne szénné húzott, de ha olyan, már az is valami) szánjon már meg és a Heaven-ben futtasson már le ezzel a két nV control panel beállítással egy egy benchmark kört:

    A többi beállítás egyébként:

    Előre is köszönöm és persze az eddigieket is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák