Új hozzászólás Aktív témák

  • keIdor

    titán

    Leírom én is a tapasztalataim... Samsung KS7000-em van, ami valós 10bit HDR-t tud. Nem nagy eresztés, OLED-en még megnézném, de szerintem nagyobb a füstje mint a lángja ennek a technológiának. Szerintem maga az LCD technológia miatt mondom ezt, csodát nem szabad várni, ezért is nézném meg egy 800 ezres LG OLED-en még azért. Mert ott a fekete valóban fekete, több részletet láthatsz a sötétben.
    De hogy egy LCD monitor vagy TV HDR-e vagy sem... szerintem azt vegyétek amelyik olcsóbb/már most elérhető. Nincs nagy különbség, szerintem placebo, csak a HDR-re ne várjatok.

    Valaki itt írta, hogy 1080p60-ra értelmetlen a GTX-1080. Hát nem. 10 éve is megvettem, de gondolom más is, egy erősebb kártyát csak azért, hogy magasabb élsimítást tegyek rá.
    Én őszintén nagyon sajnálom azt, hogy ma már ennyire kikopott az MSAA. Egy nagyon szép AA volt, mivel nem volt post-process, mint a mai szarok. Gondolok itt az MLAA-ra meg a különbféle variációira. TXAA, SMAA, FXAA stb. az összes egy hulladék. Post-process, ez a bajuk. Az MSAA nem az volt.

    De... van itt más valami is, a resolution scale, ami = az SSAA-val, vagyis SuperSampling AA-val. 1080p 4xSSAA = 2160p (4K) render és azt skálázza vissza. (200% res. scale)
    Az eredmény egy gyönyörű éles kép, ez valódi AA! Ha más nem, én simán tenném 1080p60 mellé még a GTX-1080Ti-t is, aztán mehet a 2x vagy 4x SSAA. Régen is vettem azért sokkal drágább kártyát, hogy mehessen a 4xMSAA, most is megteszem. Én legalább is, aztán mindenki a saját pénztárcája alapján döntse el.
    Persze 1440p165-ön játszom, itt sajnos be kell érjem valami post-process gányolással, hogy a magas képfrissítés is meglegyen...

    [ Szerkesztve ]

    ¡GLORIA A LAS PLAGAS!

Új hozzászólás Aktív témák