Új hozzászólás Aktív témák

  • szazbolha

    addikt

    válasz Pubszon #27232 üzenetére

    Egy G4400-es, nincs is húzva, de furmark alatt csak 60%-ig terhelődik. Játékot ezzel nem tudok tesztelni.
    hackeeeee : 1280x1024 16xMSAA , ez 90-95%-os TDP-vel megy.

    A 37%-os venti fordulat korlátba én is beleütköztem, ráadásnak a vezérelt házventik csak 50%-tól állíthatóak, default üzemmódban csak ki/be kapcsolja 59 fok környékén, ez valami határérték lehet.
    A STRIX 1080 hűtése nagyon jónak tűnik, de azért csak tesztelgettem, mitől javulna furmark terhelés alatt. Játékoknál tuti kevesebb lesz FHD vsync-el. Halk a hűtés, de 40%-től már kihallatszik a zaj a házból egy csendes szobában, ezért a legkisebb fordulatra állítottam, amire engedte
    - fix 38% GPU ventivel és fix 0% házventivel - 62 fok. (automata 37% meg 59 fok???)
    - fix 38% GPU ventivel és fix 90% házventivel - 57 fok.
    Ezen az állapoton már érdemben nem tudtam javítani, csak úgy, hogy egy segéd ventilátort helyeztem a VGA hátuljához, ami még több friss levegőt nyom be alá:
    - fix 38% GPU ventivel és fix 90% házventivel + segédventi - 55 fok.

    Próbáltam oldalról levegőt benyomni, hátulról szívó és nyomó ventivel levegőztetni, venti a hátlapra, légterelőlap oldalt, hogy a friss levegő ne keveredjen. Ezeknek semmi hatásuk nem volt, vagy 5-10 perc után +1 fokkal növekedett a GPU hőfok.
    Illetve annyi hatása volt hogy az alaplap jobban vagy kevésbé melegedett, attól függően mere változott a légút.
    A ház ventik egy része kezdetben alaplapról vezérelve, alaplapi hőfok alapján, de ez nem vált be igazán, illetve a 1080 alig fűtötte az alaplapot. Sokkal jobb mint gondoltam, a legtöbb hőt nem a lap felé, hanem ellenkező irányba adja ki, neki nyomja a ház oldalának, de a nagyrésze felfelé indul.
    A CPU-t viszont rendesen melegíti, a CPU hütő legalább 10 fokkal melegebb levegőt kap, mintha a VGA nem menne. Ennyi belefér, de a házventi szabályozást át raktam a CPU hőfokra.

Új hozzászólás Aktív témák