Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    Sziasztok!

    MSI GTX 1070 Quick Silver OC-m van és vannak bizonyos problémáim, maradjunk annyiban, hogy nem tűnik stabilnak a teljesítménye bizonyos játékok alatt (ha van igény rá kifejtem, de nem rövid a sztori). Egy konkrét esetet azért mondok, csak hogy kézzelfoghatóbb legyen a dolog: mikor PUBG-val játszom, két monitoron (egyiken film másikon játék) akkor nincs nagy gond, de már alapból ott sem vagyok megelégedve a teljesítménnyel, mert kb közepes beállításokon játszom. De mondjuk 60 fps fölött van. Mikro akadások vannak a játékban. Aztán ha streamet indítok, bizonyos helyeken 10-re is képes lemenni az fps, 20%-os GPU kihasználtság mellett. Streamelés közben nem készítettem még diagnosztikát, de itt MSI AB-val készített grafikon amit stream nélkül, egy monitor használata közben rögzítettem:

    Elsősorban a GPU Usage instabilitása az ami nagyon zavar (kár, hogy nincs mellette az FPS mérő, mert az még ettől is sokkal nagyobb kilengéseket mutatna), összehasonlításképp a PUBG topikban kaptam Create. fórumozótól egy képet, nála ilyen a GPU kihasználtság 1060-al. Persze erre azt is lehet mondani, hogy az ő kártyáját jobban pörgeti a játék mert hogy kicsit gyengébb, de ha felhúzom maximumra a grafikát vagy downclockolok vagy bármit csinálok akkor sem használja ki a GPU-t, pláne mikor 2-3 percen keresztül 30 fps alatt állok 30%-os GPU usage-el.

    Tehát a probléma 1 monitor használata esetén is fennáll és nem csak PUBG-ben. De nem kezdek el mindent leírni mert 6 oldalas hsz lesz belőle.

    Rengeteg beállításon és optimalizáláson vagyok túl az nvidia vezérlőpulttól kezdve a power beállításokon át az nvidia profilerrel való játszadozással és különböző verziójú NV driverekkel együtt és jogtiszta Windows teljes formázás utáni telepítésével bezárólag. Eddig nem találtam megoldást, csak néha tűnt jobbnak de placebo volt.

    A kártyát én nem bántottam, nem OC-ztem vadul csak MSI AB-ben +-50Mhz-el próbálgattam a core-on, a memórián +-100Mhz-el, de azt is csak azért, hogy hátha hoz valami megoldást. Amióta megvan a kártya úgy érzem nem úgy teljesít ahogy kellene, néha rámjön és keresgélek neten de megoldást eddig nem találtam.

    És most jön ami igazán érdekes:
    Gondoltam ránézek a VGA BIOS-ra GPU-Z-vel:


    Kikerestem TPU-n ezt a 86.04.26.00.3E BIOS-t. itt érdekes módon Gaming X-nek írja, persze gondolom ide a felhasználók töltik fel a BIOS-okat ezért nem tudom ez mennyire valid infó... Az viszont biztos, hogy van itt az oldalon Quick Silver BIOS is, igaz az nem Quick Silver OC és ilyet nem is találok az oldalon... Szerintetek? Azon gondolkozom, hogy megpróbálkozom az MSI Live Update 6-tal amit a Utility-k között lehet találni az oldalon. Jár ez valamilyen veszéllyel? Azt olvastam, hogy vírusirtót addig ki kell kapcsolni. (Ettől nem tartok, csak jelzem hogy tisztában vagyok ezzel a lépéssel.)

    Van bármi egyéb ötletetek, hogy mit lehet kezdeni egy ilyen problémával?

    A konfigom a profilomban.
    Az is lehet, hogy a windows szarakodik, most tesztelem Spybot anti beacon-el is hogy milyen a teljesítmény ha egy köteg telemetriát blokkolok.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák