Új hozzászólás Aktív témák

  • negasonic

    tag

    válasz Aprósólyom #38567 üzenetére

    Szia Aprósólyom!

    Köszönöm a részletes válaszod, kaptam egy rendkívül jól összeszedett információbázist, amit többször átolvastam. Minden részletével egyetértettem a végére, mert ezeken a lépéseken én is átestem már régebben, mikor próbálgattam a kártya határait, de ennyire pontosan nem mértem le.
    Az OC-ról lemondok hivatalosan is, a számolásaid rámutatnak hogy totál értelmetlen szegény kártyát kinyírni. Az összes általad említett hibába belefutottam. Lehet azért mert Zotac, lehet másért, de az eredményeim az alulfeszelésnél sem annyira erősek mint az MSI-nél például.

    A kártyám jelenleg:
    950Mhz és 1898 Mhz-en és +250 RAM Mhz-én üzemel, hw monitorral mérve a tdp 157W max terhelésen 79 fokkal. (Futattam egy firestrike-ot és onnan van). De ezt a hőfokot sosem érem el játék közben.

    Csatolok hozzá képet is. A méréseid alapján úgy ítélem meg, hogy nálam bőven sok a 950mV az 1898 Mhz-hoz. Próbáltam lejjebb menni, 925-re, 900-ra, csökkentve az Mhz-ét is, de többször lecrasheltem mikor kerestem a minimum mV-ét amivel még jó vagyok 1850-1870 körüli MHz-vel.

    Régebben egyébként addig szórakoztam vele, amíg a Furmark is meghülyült, hiába telepítem újra, nem hajlandó a gpu stress testnél a kártyát maxon megforgatni, csak ~1600 körüli MHz-ét mutat, illetve máshol is azt látom mikor megy a furmark teszt. Viszont minden más programban maxon pörög a kártya. Van valami ötleted mi történt a programmal?

    Long story short, kíváncsi lennék a véleményedre, hogy rendben van-e így ahogy jelenleg megyek.
    A Hw monitor egy firestrike utáni max eredményeket mutatja.

Új hozzászólás Aktív témák