Új hozzászólás Aktív témák

  • MiklosSaS

    nagyúr

    válasz norb55 #5342 üzenetére

    " A nyelvtudás meg nem álltalános műveltség, ez akkora baromság." - nezd Norbi, nem ugy van. Kepzeld el magad hogy el tudsz beszelgetni valakivel kozep szinten mondjuk kemiarol, fizikarol, tortenelemrol, filozofiarol, stb de nem tudsz egy ertelmes es helyes mondatot egy idegen nyelven.

    Masik, van egy erdekes tapasztalatom. Annak idejen (jo regen) miutan elvegeztem az egyetemet melozni kezdtem, tudtam romanul, angolul es nagyjabol kozep szinten az olaszt esa portugalt. Kb fel ev melozas utan beuresedett egy vezetoi hely a cegnel, hosszu huza-vona utan megpalyaztam. Visszont tudtam hogy semmi eselyem mivel nekem csak fel eves praxisom van a kolleganak meg tobb mint 4 ev. Bementem a targyaloteremben, jelen volt a ceg igazgatoja es a ceg tulajdonosa. Megkerdeztek angolul hogy milyen jovot kepzelek el a cegnel. Fel orat baratian elbeszelgettem veluk . Par napra ra megkaptam az allast ! Miert? Azert mert a kolleganak is feltetek a kerdest es tudod mi volt a valasza? " no speak english " .
    Csak igy zarojelben mondom hogy + 35 % beremeles, szolgalati auto es szolgalati telefon volt plusszban a korabbi poziciomhoz, na meg eletem elso vezetoi pozicioja ami nagyon jol festett az oneletrajzomba !

    Na, kb ennyit er az idegen nyelv a sajat hazadba !

    ~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

Új hozzászólás Aktív témák