Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz Devid_81 #81453 üzenetére

    :K

    Tegnap ugye próbálgattam a Noctua ventit felülre és elöl a házban.

    A VGA-t is kiszedtem az egyszerűbb szerelhetőség miatt. Mert az AF 240 radiátorára raktam plusz 2 ventit (1db SilentWings 3-mat és 1db SWiF2 800-zat), hogy szendvicsben legyen, és jobban mozogjon a levegő a VGA-nál.

    Ha már jobb légmozgás a VGA-nál, akkor alulról a gyári Thermaltake 140-es ventit vissza raktam a CPU magasságába kifelé fújóra ahogy alapból volt, és a maradék kihasználatlan 2db Coolink SWiF2 800 3 PIN ventiket meg beraktam alulra.

    Viszont alulra ventit tenni úgy a legegyszerűbb ha felfordítom a házat és kívülről a rácson át csavarozom. Alulról a porszűrőket kiszedtem, ventiket beraktam és kész is volt a történet ezen része és vissza is fordítottam a házat a lábaira.

    Az AIO CPU-n lévő részéhez egyáltalán nem nyúltam.

    Mindent visszaraktam majd egy idő után netezés közben a gép lelőtte magát teljesen váratlanul. Ismét bekapcsoltam, de néhány perc után újfent lelőtte magát. Na nekem ennyi elég volt a gépből tegnap így a tápnál áramtalanítottam a gépet és mentem aludni.

    Ma akkor gondoltam megnézem mi a helyzet ezzel a lekapcsolgatással.

    Gép be, megy x percig majd megint puff le... vártam néhány percet majd ismét bekapcsoltam Windows-ba belép de nem sokra rá megint eldobja magát... jó leviszem a kutyát sétálok-levegőzök... visszajövök gép be HWiNFO-ra ránézek és lám-lám a CPU hőfokai semmi terhelés mellett vörösen vannak kiírva... a hőmérséklet pedig 98-99°C-ot mutat. Szegénykém még megvárta amíg megmutatja mi a baja, de nem vártam meg míg lelövi magát így lelőttem én a házról.

    Jó oké valami NAGYON nem kerek.

    Vártam egy jó félórát hogy visszahűljön, majd toltam egy BIOS resetet kikapcsolt állapotban az alaplapról jumperrel. Még vártam kicsit majd irány a BIOS. Nézem a BIOS-ban a CPU hőmérsékletét: 30... 31... 32... 33... 34.. stb és így szépen lépdelt felfelé.

    Ránéztem a ventilátorokra és nem mutat fordulatot a pumpára csak annyit, hogy N/A... nah fasza.
    Gép kikapcs, a pumpa csatlakozását megnéztem minden oké, mert nem nyúltam hozzá nem is mozdult meg ugyan úgy van mint hetek-hónapok óta és ahogy szoktam használni akár több órán keresztül.

    Most már úgy indítottam el, hogy a kezemmel néztem a tetejét érzek-e valami rezonanciát ami remélhetőleg a belsejéből fog jönni, de semmi.

    Az alaplapon átdugtam minden létező FAN csatlakozóra a pumpát, és minden csatlakozót ellenőriztem ventilátorokkal, de mindegyik megy-jelez állítható és kikapcsolható mint ahogy az lennie kell.

    Elővettem a Zalman ZM-MFC1 Plus-t amivel 3 PIN-es ventiket vezéreltem anno előlapról, de azzal se csinál semmit, sőt be sem kapcsol a Zalmanon a kis led, hogy valami áramfelvétel lenne vagy bármi.

    Rákerestem a neten a témára és találtam egy olyan videót amiben homokot talált az ipse a megdöglött majd kibelezett AF 240-esében... A videóban lévő 9 hónapig működött, de már 6 hónap után észrevette, hogy megemelkedett a hőmérséklet a korábban tapasztalthoz képest. Másnak szintén 9 hónapig működött és utána döglött meg...

    (#81454) cyberkind

    Na jóól van meg vagy jegyezve!! :DDD

    A kőbalta is jó fegyver és mindig bevethető, de egy minigun azért hatásosabb :P ;] :D

    Figyeldoda hogy adja ki magából a másodpercenkénti demokráciát! :Y :DD

    (#81455) proci985

    Mi a gond forrása az AIO-k esetén... a homokon kívül ;] ... a hőmérséklet nyírja ki a pumpákat amit kapnak a proci felől, mert hogy rajta csücsülnek a blokkon?

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák