Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz castiels #34154 üzenetére

    Valamelyest megoldást jelent rá a triple buffering, csak az köztudottan input lag-ot okoz.

    (#34117) FLATRONW: V-Sync használata mellett én sem látom értelmét frame rate limiter-nek. Egyetlen játéknál sem, így a Batman AO-nál sem tapasztaltam hasonlót, hogy simábban futna limiterrel. Írok egy példát, hol tartom használhatónak ezt az opciót: GTA Vice City-nél 60 Hz-es monitoron, V-Sync ON-al az autók mozgása érezhetően szaggatott. Ezt úgy oldottam meg, hogy kikapcsoltam a vertikális szinkront és Nvidia Inspectorral a játék profilján belül beállítottam egy 120 FPS-es korlátot. Így elértem azt, hogy képtörés sem volt, illetve a fentebb említett probléma is érezhetően javult. Ha egy játékban bőven meg van a 60 FPS, abban az esetben szoktam használni a limitert a V-Sync helyett.
    A másik dologgal kapcsolatban: az Nvidia Control Panelben lévő függőleges képszinkront konkrétan eddig egy esetben használtam, mégpedig GTA IV-nél. Itt a játékba építettel max. 55 FPS-em volt, a driverből rákényszerítettel pedig 60. Viszont utóbbi helyzetben lassabban is töltött a játék. :)

    (#34136) Vistaboy: Itt a megoldás a problémádra. Egyébként jól emlékszem, hogy Dell 2408WFP-ről váltottál? :)

    (#34141) TTomax: "Mert alkalmanként néhány játék fittyet hány arra,hogy te milyen kalibrált színprofilt alkalmazol."
    Pl. Crysis 3 vagy még régebbről a Far Cry első részére emlékszem, ami ilyen. Amúgy igaz, amit írsz, de van rá megoldás. :K Az egyik, ha a monitorodnál van lehetőség hardveres kalibrációra. Ennyi elég, ebben az esetben nem kell tartani ettől a gondtól.
    A másik pedig (a legtöbbeteknél valószínűleg ez a lehetséges opció a kettő közül), hogy ezzel a kis program segítségével kiküszöbölhető a probléma. Elindítod a problémás játékot, ami a kalibrált színprofilod helyett a Windows alapértelmezettet fogja beállítani, de az előbb említett program ugyanakkor visszatölti a kalibráltat. Tapasztalataim szerint Windows 7-nél nem mindig töltötte be helyesen a profilt, de 8.1 és 10-en nem volt gond vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák