Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz keIdor #2282 üzenetére

    A dupla pontosság az kokrétan sokkal pontosabb feldolgozást jelent. A professzionális piacon elvétve foglalkoznak vele, de a HPC rendszereknél alapparaméter, hogy gyors legyen a rendszer dupla pontosság mellett.
    Az ECC az az Error-Correcting Code. Kijavítja azokat az adatokat, amiket a rendszer hibásan tárolt el. Ez is alapkövetelmény a tudományos számításokhoz. Asztalnál lényegtelen. Nem fogod észrevenni vagy felróni, hogy a képkocka egyik pixelje világos kék helyett egy csöppnyit világosabb lett. :) A komoly tudományos számítások alatt (legyen az űrkutatás, orvostudomány), a rossz eredmény hatalmas probléma. A Fermiben az ECC a memórián és a gyorsítótárakon működik. Nyilván az ellenőrzés és a javítás teljesítménybe kerül, így érdemes azokra a piacokra kikapcsolni az ECC-t, amik nem látják a funkció előnyeit. Persze ettől a tranzisztorok szintjén foglalja a helyet a rendszer, de legalább nem lassít.

    theniel: Hát ha nincs kész, akkor nem tudja az NV most előhúzni. Az A2-ről azt mondták, hogy a lapka jól működik, de 500 MHz-cel alálőtte a shader órajele, és nem is lehetne jó hatásfokkal gyártani. Most az A3-on a gyártásra kell koncentrálni és meg kell szerezni a hiányzó teljesítményt.
    A GTA4 még 1 GB-os kártyán sem makulátlan. 2 GB-os az ideális. Az az intelligens motor, ami hajtja, egy híg fos. :(

    kpal: Én a fórumon már minden kártyáról olvastam rossz tapasztalatot. :) Szerencsére mindegyik rossz tapasztalatra jut egy tucat jó is. :)

    rocket: Igen, de az R600-ról elég kevés infó is volt. Konkrétan az architektúra működése a megjelenésig talány volt, míg a Fermi felépítésének nagy része világos. Ennek tudatában nem érdemes túlzottan sokat várni. A legtöbben azt várják, hogy a Cypress meg lesz alázva, ha ezt nem teljesíti a Fermi, akkor csalódásként lesz elkönyvelve. Ettől még lehet jó ár/teljesítmény vagy ár/érték aránya, de félő, hogy a túlzott elvárások erre rányomják a bélyeget.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák