Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz FLATRONW #37252 üzenetére

    Biztosan okoz. Kábé annyit, mint amikor a 4x Pcie-s kártyát beteszed PCie3-as alaplapba.
    a HWBU a videós tesztben megemlítette, hogy ritkán, de előfordult , hogy egy tesztet kétszer vagy háromszor kellett lefuttatnia, és nem a 4GB VRAM miatt, hanem mert amíg sikerült a szükséges adatokat beolvasni - az első futás során - addig dadogott.

    De azért szerintem van különbség a kettő között. Az első PCIe3-as alaplap 2011-ben jelent meg. még a felsőkategóriának nehezen nevezhető 2015-ös R7 360 is (ami persze átnevezett termék) 16x széles PCIE3 busszal rendelkezett! A PCIe4 platform szinten a felső kategóriában 2019-ben jelent meg, az olcsóbb termékek (alaplap/cpu) még talán ma is PCIe3-mal jelennek meg. Még a 2022-es Barcelo is csak PCIe3 (ráadásul csak 8x széles). Tehát még bőven forgalmaznak a gyártók régebbi szabvánnyal rendelkező platformokat, de már a megjelenést követő két és fél évvel elkezdik szűkíteni a sávok számát.

    Valószínűleg a PCie5-tel is ugyanez lesz.
    Egyébként azt nem értem, hogy .... azt értem, hogy azért PCi3 a PCIE4 helyett, és azért x4 vagy x8 a nagyobb helyett, mert spórolnak. De igazán megtehették volna azt a szivességet, hogy a CPU/MB terén és a GPU terén egységes spórolási metodikát alkalmaznak, nem pedig azt, hogy a platform terén spórolunk a szabvánnyal a fogyasztás miatt, a GPU-k terén pedig spórolunk a busz szélességgel a lapkaterület miatt, mert így épp a legrosszabb kombinációk jönnek ki.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák