Új hozzászólás Aktív témák

  • Fifi

    őstag

    válasz Fifi #21466 üzenetére

    Arra gondoltam még, hogy le kellene tesztelnem a most vett összes SHP6 (15A, 3450W) aljzatot, nehogy úgy járjak, mint a mosógépnél ami elvileg (10A, 2300W) és nem bírja, illetve megreklamálnám azért banggoodon a gyengére sikerült példányt. :K

    Mivel tudnám gyorsban tesztelni valami háztartási eszközzel?
    A vasalónk, ha minden igaz 2200-2600W, így az tűnik a leggyorsabb megoldásnak. :U
    Egyéb ötlet?

    === Újabb téma ====
    Tegnap volt egy 40 percem, hogy kicsit elkezdjek olvasni a HA-ról.

    Mivel van otthon egy 24-ben járó HP Gen8 mikroszerver egy öreg GUI nélküli Debiannal (jessie), így kézenfekvőnek tűnt, hogy valahogy azon fusson. Nem nagyon foglalkoztam virtualizációval (pici KVM, Virtualbox) eddig, de google azt mondta, hogy használjak dockert, ami segítségével kb. 10 perc múlva már működött a HA.
    Lesz valami hátrányom HA-ban, ha ilyen öreg a host oprendszere? Annyi gányolás van már benne az évek alatt, hogy félek nagyon sok időm rámenne egy-két dist-upgradre. :B

    === Megint más ====

    Látom, ha nem a Blitzwolf brandelt alkalmazását használom a telefonon, hanem a Tuyat, akkor ahhoz van HA-ban integrátor, de csak ki-be kapcsolni tudom, a fogyasztást nem érem el.
    1.) Ha jól értem a fogyasztási adatok eléréséhez már kellene a tasmota + MQTT is?
    2.) Ha tasmotásítom az eszközöket, akkor megszűnik a kínai cloud és így csak a helyi szerveren lesznek meg majd az adatok, azaz HA nélkül nem is tudom majd kezelni őket? Ekkor nem fognak működni ez eddig használt mobil appok (Blitzwolf, Tuya), ezek helyett gondolom vannak HA-hoz android appok. Ki melyiket ajánlja?
    3.) Vagy android app helyett a HA webfelületéről kezel minden felhasználótok mindent?
    4.) Az előző pontokból következik, hogy így az adatokhoz a hozzáférést LAN-on kívül ki hogy oldja meg? VPN? Elérhetővé teszitek az internet felől a HA http portját? Ettől kicsit fázom.

Új hozzászólás Aktív témák