Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    válasz vampire17 #28485 üzenetére

    Köszi! Az egy Node red flow? Egyelőre csak HA van nálam, még azt se ismertem ki teljesen. Nagy pofátlanság lenne elkérni a nálad működő megoldást? :D Bár úgy látom, a szomszéd állomás pont megint besz.rt, pedig most vihar sem volt. Részben ezért is szeretnék saját állomást.

    LouiS22: a szomszéd faluban tuti nincs semmilyen reptér, magánemberek által üzemeltetett időjárásállomások adják itt az adatokat.

    A víz-, gáz- és villanyórát én is örülnék, ha nem kézzel kéne nekem bevinni a nyilvántartásomba, hanem automatikusan bekerülnének. De nálunk a házból kábel kivitele az órákhoz is nagy macera lenne, a szolgáltatókkal meg pláne nincs kedvem hadakozni.
    Annak kevésbé örültem, hogy a bejáratott utility meter-jeim önhatalmúlag átnevezte a HA a frissítés után, én meg csak néztem a sok nullát, mint boci az új kaput.

    Én ősidők óta mindenről külön részletes nyilvántartást vezetek: rezsi, ingatlan fenntartásával kapcsolatos költségek, pénzügyek (összes kiadás és bevétel) fillérre pontosan, minden fogyasztás, autóról minden (minden egyes út, tankolás, kiadás, szerviz), stb. Így könnyű kiszúrni az anomáliákat*, objektíven megválaszolni a "megéri-e 400e-ért új hűtőt venni a jelenlegi nagy fogyasztású helyett, fog-e 10 év alatt annyival kevesebbet fogyasztani, hogy visszahozza az árát?" és a "mégis hova a fenébe tűnt el az a sok pénz?!?" kérdéseket :)

    *: családi háznál egy felszín alatti csőtörésnél simán elfolyik láthatatlanul több tíz m3 víz mire észreveszik. Illetve ismerek esetet ahol a csőtörés többmilliós kárt okozott a nyaralóban, hiszen hónapokig nem járt ott senki. De hibás elektromos fogyasztót is sikerült már így kiszúrni a kilógó fogyasztás miatt.

Új hozzászólás Aktív témák