Új hozzászólás Aktív témák

  • #68270080

    törölt tag

    válasz szat8 #28536 üzenetére

    Bocs' hogy kihagytam pár napot, de messze jártam, így picit késnek a válaszok.

    HA és Midea nem MQTT-n kommunikál, ez fontos tényező!

    A kérdésem nem volt pontatlan: kettőt kell visszaolvasni és megvan a lényeg: a HA beépített MQTT Bróker v6.0.1 nem kommunikált a cuccaimmal, és 2 napig szívtam, mire megtaláltam a bajt - a Guggli pedig nem volt barátom. Itt későbbiekben - akik nulláról indulnak - szintén bele fognak futni, de nem tőlem fogják megtudni a frankót. Kérdezzék majd a Nagyurakat.

    @ Vampire17
    Ha majd valaki felteszi azt, amire a megoldást megtaláltam, érteni fogod, hogy semmi köze nincs a HA leírásaihoz. Icipicit segítek: az elmúlt napokban három, azaz 3 db Core frissülés és egy darab Supervisor frissülés volt. Na ez kavart be. A régebbi verziókról való frissítésnél ez nem okozott bajt, csak a szűz Supervisor telepítéseknél... de már így is sokat mondtam.

    @Louis22: Nem.

    Pici kitérő (bocsánat érte):
    Néhányan haverok/kollégák/szomszédok/rokonok/vendég bloggerek szerkesztünk egy blogot. A sógorom NAS--ban 2012 óta nagyon ott van, ő indította azt a honlapot, és a Prohardver Synology NAS-os topikjában sokat volt aktív. Majd pár hónappal később beleszállt valaki, aki még azt sem tudta, mi az SHR vs RAID, és f*ngja sem volt a Transmission vs. Download Station rokonságáról. Azt is kijelentette az illető, hogy nem tud a sógor angolul (8 évet élt Angliában egy szoftverfejlesztő cég programozójaként). Elfajult a vita és a sógor inkább lelépett, mert nem szeret konfrontálódni.
    Én picivel ez után regeltem ide, részben mert én okos otthonban utazom és tudást szerettem (volna) magamhoz venni, részben pedig azért, mert kíváncsi voltam a Prohardver fórum egyes júzereiről megfogalmazott értékelés igazságtartalmára. A sógorral ugyanabban a házban élünk (csak más emeleten), így az UniFi cuccaink közösek, és gondoltam, kellemest összekötöm a hasznossal, pedig ő figyelmeztetett, hogy nagyon vigyázzak, mert itt nem lehetsz okos, nem lehetsz tapasztalt a témában. Itt a kor számít --> újonc= kuss. És lásd, igaza lett.
    Azt a kérdésemet, ami miatt az ominózus "választ" kaptam, feltettem "külföldi" fórumon is: és láss csodát, nem Rendneck beszólás lett a vége, hanem konkrét segítséget kaptam, amiből elindulhattam.
    Bocs, de mennem kell, többet nem találkozunk, és nem is fogunk hiányozni egymásnak.

    Srácok, az nálam nem pálya, hogy valaki a hétvégén 3 sör után piszkálni kezdi és fogást keres a probléma megoldását kereső, befáradt "kezdőt".
    Nézzétek meg az én válaszaimat mások kérdéseire: mindenkinek igyekeztem "sportszerűen" reagálni és nem érdekelt, hogy egyeseknek milyen vélt előjoga van, vagy nincs.

    Visszatérve: igen, jól megy a HA az RPi4-en, 64 biten, de fasorban sincs a Domóhoz képest, mert 10...12 klikk alatt írok egy olyan Blockly szkriptet a Domoticzban, ami HA alatt nagyjából fél óra, vagy picit több. Az egész lakás átállítása HA-ra 4 nap volt, Domóban 2 óra nulláról kezdve. No komment.
    Nagyon gáz az alapgrafika és totál irritáló néhány megoldás, ami nagyon nem pöpec, meg az, hogy van csilliárd verziója (OS, Container, Core, Supervised) és találd ki, neked melyik lesz jó. A Domoticz az Domoticz, és Super User sem kell a telepítéséhez. Kettő baja, közül az első, hogy ha leáll a rendszer áramszünetnél, akkor a Domoticz szervizt újra kell indítani, de ez egy pár soros szkripttel, és egy Chron-nal megoldható. A másik, hogy nincs olyan nagy rajongói tábora, mint a HA-nak - de visszaolvasva az OFF soraimat, ez talán nem is baj. De ha visszalapoztok a fórum elejére, akkor láthatjátok: a Domoticz évek alatt szorult vissza a HA ellenében - ami egyébként nem is baj, mert az általam vélt okos-jövőt a HA jobban követi... az OpenHAB pedig még jobban. Ki tudja milyen új DIY okos vezérlés jöhet még...

    Szóval a legvégére búcsúzóként, szigorúan ABC-sorrendben, és kicsit Eric Cartman-t idézve: Kedves, és általam valóban nagyra becsült HA-fanok/hölgyek/látogatók/urak... én leléptem, mert szóról szóra bejött, amit a sógor jósolt - és én sem szeretek konfrontálódni, a bullyingból elegem lett, plusz kell egy kis dráma a sztoriba, hogy legyen mit beleintegrálni a HA-ba.

    :K

Új hozzászólás Aktív témák