Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    Sziasztok!

    par napja talaltam ezt az erdekes projectet:

    https://github.com/hsaturn/TinyMqtt

    Alapvetoen egy nagyon pici eroforras igenyu mqtt broker/kliens, ami ESP-ken (8266 es 32) is elfut. Ez mar magaban is eleg jol hangzik (sztm) de az erdekes resze ez:

    - Brokers can connect to another broker and becomes then a proxy for clients that are connected to it.

    - zeroconf, this is a strange but very powerful mode where all brokers tries to connect together on the same local network.

    - In Zeroconf mode, each ESP is a a broker and scans the local network. After a while one ESP naturally becomes a 'master' and all ESP are connected together. No problem if the master dies, a new master will be choosen soon.


    Lenyegeben egy mesh halozatot hozna letre mqtt alapon. mivel minden kliens egyben broker is, igy broker "szerepkorben" nem kell tulzottan sok klienset kiszolgalni (kelloen sok ESP eseten max 4-5 tenyleges kliense van egy brokernek, amennyit meg egy 8266 is elbir) Egy ido utan az egyik ESP "mester" brokerre valik. Ha kiesik valamiert, automatikusan atveszi a helyet egy masik ESP.

    igy akar tobb szaz klienset is uzemeltethetunk, tenyleges "normal" broker nelkul (persze addig, amig a mesh halozatnak sok tagja van)

Új hozzászólás Aktív témák