Új hozzászólás Aktív témák

  • vampire17

    addikt

    válasz Chal #28788 üzenetére

    Azzal egyet ertek, hogy zart rendszerre lesz csak jo. Viszont en azt gondolom lehet letjogosultsaga, olyan rendszerekben, ahol pl nincs is HA kaliberu kozpont. (Valojaban nincs is ertelme olyan helyen hasznalni, ahol van HA, hiszen ahol van egy olyan kaliberu HW, akkor az siman futtathatja a brokert is :) )

    Viszont olyan rendszerekben mar latom ertelmet, ahol 10-15, kb egyfajta (ertsd ESP alapu :) ) hardvert kell osszeloni, amik akar viszonylag bonyolultabb scriptelest is kepesek futtatni (pl a tasmota uj Berry scriptingjet) Ezek szerintem olyan beagyazott epuletautomatizalasi feladatok, mint szivattyuk vezerlese, ontozes vagy futesvezerles. (tehat "statikus" feladatok, amiket mindig ugyanugy kell elvegezni, nem is automatizalasnak hivnam mar oket...)

    Pl tasmota ala beintegralva ezt a lib-et, a fonti scriptet hasznalva mar komlex automatizaciokat lehetne letrehozni, mindenfele smarthome kozpont, vagy kozponti broker nelkul...

    Az mar csak a hab lenne a tortan, ha a megirt scriptek "feldarababolhatoak" lennenek es a reszek a megfelelo (pl a szenzorokat tartalmazo) ESP-ken futnanak le es csak az eredmenyek mennenek a master fele. Ami aztan osszegyurna a reszeredmenyeket es elvegezne a maradek szamitast (kicsit ugy, mint ahogy az esphome - HA kapcsolatnal van)

    Persze ez mar teljesen sci-fi... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák