Új hozzászólás Aktív témák

  • guess.who

    senior tag

    válasz Degeczi #29773 üzenetére

    Azért nem "támasztom alá" a Zigbees kínszenvedést, mert NEM AZ volt a kérdésem, hanem a WiFi-s router. Hogy ebből te mit extrapolálsz a Zigbee-re vonatkozóan, az nem az én dolgom, mindenesetre nem igazán értem, hogy hogyan képzeled jónak azt a tanácsot, hogy dobjak ki cirka 50 WiFi-s eszközt és cseréljem le őket Zigbee-sre - egy routercsere helyett. :F

    Akkor még egyszer röviden: eddig volt egy LAN, aminek az egyik végpontján ült a Pi (a LAN nem megy folyamatosan és nincs is WiFi rajta, úgyhogy ezt a részt hagyjuk, szintén nem tartozik a tárgyhoz). A Pi AP-ként működött, amennyiben szórt a belső WiFijével egy különálló alhálózatba tartozó eszközöknek WiFit, és ebbe volt betéve 2 repeater, hogy mindenütt megfelelő jelerősség legyen. A két alhálót nem keverjük, a külsőről csak a Pi-re lehet rálátni.

    És itt kapcsolódtam a topichoz: a Pi WiFi kártyája elkezdett döglődni, negyedóránként ledobálja a hálózatot, az eszközök leszakadnak és nem is nagyon csatlakoznak vissza. Ezért arra jutottam, hogy (mivel a chiphiány miatt nemigen tudok másik Pi-t venni) a Pi végpontja és a Pi közé beteszek egy WiFi-s routert, ami a továbbiakban azt az alhálózatot menedzseli, erre ethernette rákötöm a Pi-t, minden egyéb okoseszköz pedig a router WiFijén keresztül fog kommunikálni a Pi-vel. Ez működik is, teljesen rendben is lenne, csak annyi a gondom, hogy az 50+ eszközt NEM TUDJA egyidőben lekezelni WiFi-n egyik kéznél levő SOHO routerem sem.
    Ezért volt annyi a kérdésem, hogy ezt (mármint a 15-20-nál több eszköz kezelését) ki milyen routerrel oldaná meg?

    És erre válaszoltad azt, hogy térjek át Zigbeere. :F Hát köszi.

Új hozzászólás Aktív témák