Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz Degeczi #31866 üzenetére

    Köszönöm! Rákerestem, szóval egy thin client is lehet házi szerver/home server.

    Van egy ötletem. Jövő héten megkérdezem a munkahelyem, esetleg van-e olyan hardver (thin client, laptop, PC), amit már nem használnak és eladnák nekem, és van még néhány számítástechnika rajongó kolléga, akiknek szintén lehet olyan régi hardver, amit már nem használnak és csak porosodik. Sajnos most nem tudom megkérdezni. Átmenetileg leálltunk, nincs termelés.

    Erre kérdezzek rá, hogy van-e felesleges thin client, laptop, PC, vagy más is szóba jöhet?
    Mire figyeljek? Pl a fogyasztás nyilván fontos szempont, egy desktop PC azt hiszem minimum 50 Watt-ot fogyaszt. 50 Watt ha napi 24 órában minden nap megy az évi 16 000 Forint plusz a villanyszámlában, ha jól számolom. Pl. 1 Raspberry Pi mondjuk a tizedét fogyasztja? Zigbee USB adapter-nek kell USB port.

    A végére. Home Assistant-ot használjak? Korábban olvastam, hogy jobb választás a Domoticz-hoz képest. A Home Assistant bonyolult, de bugmentesebb, jobban támogatott.

    #31864 tradeelek11

    Az inkább a kérdés ,hogy mire akarod használni a "háziszervert"?

    Okos otthont barkácsolni. Ez egy kísérlet, talán hobby lesz belőle, talán olyan nehéz lesz, hogy az elején feladom. Nulla tudással vágok bele.

    Ha megvan a házi szerver veszek egy zigbee (valamilyen) szenzort, egy okos villanykörtét, talán egy CC2652RB Zigbee USB adaptert és elkezdek kísérletezni, próbálkozni. Kapok-e jelzést a telefonomra, villanykörte felkapcsol-e ha a szenzor érzékel. Ha képes leszek felnőni a feladathoz, nem adom fel, akkor kb ezt szeretném megcsinálni:
    2-3 padlónedvesség érzékelő; 2-3 füst/tűz érzékelő; 1 gázszivárgás érzékelő, 2 kamera, 2-3 mozgásérzékelő; 2-3 ablakbetörés érzékelő. Ennyinek már örülnék.

    Én vennék egy lapot ,sd kártyát, meg valami ilyen [link] házat, és akkor
    már csendben is van, meg ha kell egy tápot.

    Lapot nem lehet kapni Magyarországon. Csomagban van olyan Raspberry Pi alaplap (azt hiszem csak Pi 4-es) ami a Home Assistant elvárásainak megfelel.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák