Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    válasz Degeczi #36853 üzenetére

    Kit tekintünk felhasználónak? Aki a UI-on össze klikkelgeti az adott funkciót vagy azt, aki yaml szintjére lemegy és ott csinál dolgokat ? Az utóbbiaktól miért ne lehetne elvárni, hogy valami technikabb dolgot is elfogadjanak? (mind a kettő felhasználja a HA-t viszont szerintem más dolgokat is lehet elvárni tőlük) egy-egy ilyen döntésnél nem a felhasználók érdemei a fontosak, hanem a későbbi karbantarthatóság, mind a projek egészét tekintve mind akár egyéni szinten is, az egyéni szint a végén kiderül, hogy nálam miért nem volt probléma.

    Valószínűleg azért érint mélyebben, mert akkor, ha jól értem nálad most minden "egy helyen" van és nincsenek könyvtárakba szeparálva?

    Nálam minden szeparáltan van.
    Az automations nálam egy könyvtár, alatt vannak pl a fűtés, a lámpák, a redőnyök stb mappák, alatta, hogy mi merre található, alatta már fájl szinten, hogy minek mi a funkciója.
    A sensors is egy mappa és alatta vannak csoportosítva, hogy mi milyen.
    A templétek is egy mappa azon belül a sensors alatt volt az mqtt, ami nálam egy könyvtármozgatás volt és mindenhonnan a platform: template-et kellet csak kiszedni.

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák