Új hozzászólás Aktív témák

  • Pancsermeste

    őstag

    válasz Steady74 #39994 üzenetére

    Nekem csak egyszerű wifis sonoff reléim vannak, nem vezérelhetők RF távvezérlővel, csak appon keresztül.
    Annak idején (már vagy 6 éve) szinte fillérekért szereztem be őket, meg Yeelight bulb-okat és két fali villanykapcsolót. Szóval, nem akarok én profi okosotthon rendszert, mert szerintem nagy parasztvakítás ez az egész, de ami megvan kicsit fejleszteném. Amúgy érdekel a technikai része, no meg vicces, mikor az esti filmnézés közben a TV távszabályzójának mondom, hogy Alexa, kapcsold már le a villanyt, mert lusta vagyok felkelni.
    Szóval, egy-két eszközt, világítást már átalakítottam és ha már megvan, jó lenne, ha mondjuk a barátnőm is ki tudná egyszerű fizikai kapcsolóval kapcsolni pl. az IP kamerát.
    A fali világításkapcsolókkal nincs is gond, azt az érintő kapcsolójával tudja vezérelni, de a többi relének kellene valami távvezérlő, hogy ne csak mobillal vagy Alexával lehessen kapcsolgatni.
    Pl. egy ilyet találtam. Na ez pont tudja azt, amire szükségem lenne, de ez rohadt drága, és nekem nem kell csilli-villi kijelző, nem kell bele relé sem, csak legalább 4 nyomógomb legyen rajta, amiket be tudnék eWelink vagy HA-ba integrálni.

    -= Pancsermeste® =-

Új hozzászólás Aktív témák