Új hozzászólás Aktív témák

  • LouiS22

    veterán

    válasz dolon75 #41292 üzenetére

    Tisztázzuk.

    A manual magyarul felhasználói kêzikönyv (az, amit a magyarok félredobnak mindig mindennél mert mi tudjuk azt :))), amit meg te keresel, az egy tutorial (how-to).

    Az a jó hírem van, hogy a HA egy kifejezetten jól dokumentált, példákkal ellátott valami.
    Amit egyébként tartalmaz az URL, amit linkeltem. Kezdve az alapoktól, a telepítésen át egészen az integrációkig. Minden egybe van gyűjtve, csak el kell olvasni, értelmezni és követni.

    igen, ehhez kötelező némi angoltudás (és nem, ezt nem fogod megúszni, ennek a hobbinak a konyhanyelve az angol volt és lesz, ezen a nyelven fogod megtalálni a releváns tartalmat. A fordító segíthet, de könnyen tévútra is vihet, szóval csak óvatosan).

    A gond az, hogy jó szokás szerint te is meg szeretnéd úszni az alapokat ("időt spórolni"), pedig a tapasztalat az, hogy pont ez a megúszás hozza magával azokat az egyébként triviális kérdéseket (na meg a kereső használatának mellőzése), amik bizony benne vannak a doksiban és ha elolvastad (volna) az elején, akkor "képben" lennél.

    Ha követed a hivatalos onboardingot (nevezzük tutorialnak), 20 perc alatt működő alaprendszered van. Ha nincs ennyi időd sem, akkor ez a hobbi nem biztos, hogy neked való.

    Bónusz: az integrációk (legalábbis a hivatalos intrgrációk) már gui-s config flow-n keresztül konfigolhatók, kotorni se nagyon kell .yaml fájlban, szóval egy kezdő user el van kényeztetve ahhoz képest, ami mondjuk 1,5 évvel ezelőtt volt :) Mindenez pont azért, hogy az új belépőknek jó legyen a felhasználói élmény.

    [ Szerkesztve ]

    Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Új hozzászólás Aktív témák