Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz fecus #46059 üzenetére

    Engedelmeddel off-topik ragadnám meg a munka végét...
    Prioritási sorrendben írom a megoldásokat, amiket én a helyedben alkalmaznék pénz és lehetőségek szerint.
    1. Belső szigetelés kizárólag arra alkalmas szigetelőanyaggal, megfelelően képzett kivitelezővel. A megfelelő anyag: multipor. A kivitelezőt nehezebb megtalálni.
    2. Szabályozott légcsere hővisszanyerővel. Van belőle központi is, de a decentralizált vonal az ilyen jellegű lokális problémák kezelésére kielégítő. Vannak párban működő alternáló megoldások kerámiabetéttel és vannak minimalizált méretű kereszt-ellenáramú hővisszanyerős konstrukciók.
    3. Páramentesítő készülék. Legolcsóbb, legbiztosabb és leggyorsabb eredményt adja, de valamennyire zajosak azért (nem 0-24-ben szükséges mennie, csak kampányszerűen) és kerülgetni kell.

    A külső belső levegőparaméterek mind csak közvetetten jelzik a páralecsapódást. A valódi információ az inkriminált falszakaszon vagy falszakaszban lévő hőmérsékletérzékelő ÉS a páratartalom bárhol. Továbbá a kapilláris kondenzáció jelensége miatt a páralecsapódás előbb fog bekövetkezni a falban, mint ahogy a számolt párakicsapódásból következne. Ha 70% felett van a relatív pára a falban, akkor már jönnek a gombák is.

    ps.: relatíve nagy odafigyeléssel az egész lakásod leszigetelhető belülről, de nyilván a külső levegővel határos szerkezetek szigetelése már nagyban csökkenti az ilyen jellegű problémákat. A külső falakhoz csatlakozó födém 1 méteren való szigetelése is valószínűleg szükséges lenne, ha biztosra akarsz menni.
    Van rá némi esély, hogy valaki nekiáll hisztizni amiatt, hogy lehűtöd a külső falat akár a fagypont alá is, de ezzel ráérsz akkor foglalkozni, amikor bekövetkezik és felvetheted, hogy akkor célszerű lesz meggyőznie a többi lakót a külső szigetelés elvégzéséről, mert az megoldja a problémát (:
    ps2.: jah és természetesen nem tilos akár az összes megoldást is alkalmazni (:

    [ Szerkesztve ]

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák