Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz foo85 #46153 üzenetére

    Bár gyanítom, hogy nem fogod átépíteni, de ebben a felállásban egy befecskendező kapcsolás lett volna megfelelő, ami nyilván az előremenőből lenne kivéve és sokkal olcsóbb és egyszerűbben szabályozható egyútú szeleppel lehetne szabályozni a padlófűtés előremenőjét, akár egy sima kapillárcsöves termosztáttal. Most a két nyomással rendelkező hidraulikai kör akár egymásra is hat, ha egy háromjáratú keverőszelep van feltéve.

    Ha jól tudom a kazánom csak on-off módra képes szóval külső érzékelővel tudnék vízhőfokot optimalizálni ami elsődlegesen a kisebb fogyasztásban segíteni

    Nem tudom, hogy pontosan hogy érted, de 5.7 kW-ra le tud modulálni, ami a terheléstől és a beállítási paraméterektől függően automatikusan történik, illetve a saját szabályozójával még egyebekre is képes. A külső hőmérséklet érzékelő csak az előremenő állítására való a megadott min-max között.

    semmi nincs rajta jelenleg, még manuális tekerő sem csak az M30x1,5 menetes rész rátekerve egy kupakkal

    Pedig a fejek már önmagukban megoldják azoknak a helyiségeknek a túlfűtését, de persze ha a padlófűtött rész melegszik túl, akkor mindegy jelen pillanatban, akkor a padlófűtésbe kellene beavatkozni főleg.

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák