Új hozzászólás Aktív témák

  • PHenis

    senior tag

    Sziasztok,

    fűtésvezérlés téma. Jelenleg van egy gree klíma és egy bosch kazán egy tuya-s termosztáttal. Tuya appban automatizációk, hogy 5 fokig csak klíma fűt, -2 és 5 között rásegít a klíma reggel meg este de alapvetően gázzal megy, -2 alatt csak gáz fűtés. Nemrég kazáncsere volt olyanra ami tud modulálni de a tuya termosztát csak on/off-os (Fég-hez jó volt) és így nyílván nem tudja megfelelően kezelni az új kazánt. A jelenlegi megoldással az a baj, hogy a kazán a külső hőmérséklet alapján állítja az előremenő vízhőfokot és így a tuya termosztáton hiába állítok hőfokot ugye, mert csak on/off van.

    Olyan termosztátot keresek ami HA alá jól integrálható, van rajta időjáráskövetés, külső/belső hőmérséklet figyelés stb. szóval minden okosság ami ahoz kell, hogy gazdaságos legyen és így át szeretném költöztetni a tuya-ból HA-ba a vezérlést.

    Kétségeim: nem vagyok biztos benne, hogy a Bosch condense 7000i W kazánom opentherm képes-e. Ha nem az akkor a CT200-as Bosch termosztátot kellene vennem azt hiszem de annak az integrációjával vannak gondok úgy láttam.

    Mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb megoldás? Az lenne a cél, hogy a külső hőmérséklettől függően enyhe időben klíma menjen, nagy hidegben csak a gáz, átmeneti időszakban vegyesen. És a kazán moduláljon a külső/belső hőmérsékletek alapján.

    Köszönöm aki elolvassa és ad tippeket :)

Új hozzászólás Aktív témák