Új hozzászólás Aktív témák

  • 4D4M

    aktív tag

    válasz Degeczi #46353 üzenetére

    Ha jól értem van kb 4 határozottan megkülönböztethető szituáció.
    1. A mérőeszköz képtelen meddőt mérni és csak ohmikus fogyasztók vannak. Nincs az eszköz hibahatárán kívül mérési hiba. Akár a sok aramvaltos rendszerben is megbízható.
    2. A mérőeszköz képtelen meddőt mérni, de a rendszerben van valamilyen zavart okozó eszköz (meddő, felharmonikus stb). A zavart okozó áramkör mérése totál megbízhatatlan. A többieket szépen méri továbbra is.
    3. A mérőeszköz képes meddőt mérni, de a cos fi mérése csak az eszköz betapjan mérhető eredőre terjed ki, az egyes áramkörökben uralkodó állapotokról nincs közvetlen információ. Ha a zavart okozó eszközök teljesítményfelvetele (látszólagos?) számottevő az ohmikus fogyasztókhoz képest, akkor a mérés valamennyi áramkörben csorbát szenved. Ha jóval kisebb a zavaró eszközök teljesítménye, akkor nincs nagy eredő hiba sem.
    4. A mérőeszköz képes meddőt mérni és csak 4 vezeték van 4 áramváltóval 4 mért áramkörben. Nincs olyan szituáció ami mérési hibahatáron túli problémát okozna, mert a zavarok által termelt hibák mérhetőek is bármekkora is legyen a felvett teljesítmény a mérési tartományon belül. Ez a 3f+n helyzet.

    Ebből gondolom, hogy a 8/16 gyűrűs mérés szükségszerűen ilyen betegségektől szenved, akár a 2. akár a 3. helyzet áll fenn. Pl most is és általában éjjelente 0.3-0.7 között kóvályog a cos fi. Kapcsolóüzemű tápok és esetleg hűtő megy.

    Van valahol hiba a gondolatmenetben?

    ...mit teszel ma, ami holnap is számít ?

Új hozzászólás Aktív témák