Új hozzászólás Aktív témák

  • szabi777

    tag

    Sziasztok,

    Kezdő vagyok, kérlek segítsetek helyre tenni 1-2 dolgot a fejemben, mert az elmúlt pár napot olvasással töltöttem, jó lenne tisztán látni mi-mivel kapcsolódik/kompatibilis.

    A megoldandó feladat : Klímákat szereltetek fel és a meglévő ezer éves turbós kombi gázkazánnal együtt szeretném vezérelni őket. A cél az, hogy a klímák és a kazán egyszerre induljon/álljon le a megadott program szerint, pl hétköznap reggel 7-től 10-ig, ha hidegebb van a szobában mint 21 fok induljon el, ha elérte álljon le, este 6-kor ugyanez stb, csak a szokásos.

    Ezt szeretném a legegyszerűbben és költséghatékonyan megoldani, ugyanakkor felhasználó barát módon, szóval nem akarok HA-ban heteket turkálni. (csak ha nagyon muszáj)

    A jelenlegi felállás :
    Kazán : Renova Star F24e
    Klímák : Fischer FSAIF-CP-121A3
    Termosztát : Computher Q7RF

    Kérdéseim :
    1. Egy barátom az alább setup-ot javasolta a kazán vezérlésre:
    - xiaomi-smart-home-hub-2 - mint központi egység ( [link] )
    - Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 - mint termosztát ( [link] )
    - XIAOMI YEELIGHT DUAL CONTROL MODULE BEÉPÍTHETŐ WIFI KAPCSOLÓ (XMYLSDCM) - mint kazánvezérlés ( [link] )

    - Eddig ez így működhet ?
    - Ez egy okosrelé ami pontenciálmentes kapcsolást tesz lehetővé ?

    2.
    - A Fischer klímák elvileg tudnak WiFi-t, be tudom valahogy hegeszteni őket Mi Home alá ?
    - Ha nem, hogy tudnám bevonni őket is? Valamilyen infra szenzorral lehet őket vezérelni? - - Van ezekre a klímákra előre definiált a Mi Home-ban ami tudja az infra kódokat ?

    3.
    - Ha már a Mi Home szóba jött, hogy működik ? (a kérdés ugyanez a Google Home esetében is) A Xiaomi cloud szolgáltatásában vannak elmentve a eszközeim, automatizálásaim és onnan fut minden, lokálisan semmi nincs tárolva nálam ?

    4.
    - A Xiaomi smart home hub csak xiaomi eszközöket tud kezelni ?

    5.
    - Esetleg érdemes lenne elfelejtenem a Xiaomi-t úgy ahogy van és Google Home irányába mennem ? Van előnye? (több eszközzel kompatibilis stb)

    6.
    - Ha Google Home-ot szeretnék, kell hozzá Googel Nest Hub ? Ha nem, akkor mire jó? [link]

    7.
    - Ha Google Home-ba szeretnék Zigbee eszközöket is betenni, milyen hub lenne jó, ami ár érték arányban megfelelő ?

    8.
    - Visszatérve az eredeti kérdéshez. Be lehet úgy kötni az okos relét a Computherm 7QRF vevőjéhez, hogy megmaradjon az eredeti termosztát is és azzal felül tudjam bírálni a smart home beállításait ?

    9.
    - Hogy működik a Xiaomi vagy a Google automatizáció ? Csak egyszer adja ki a parancsot, mondjuk jön a jel a wifi-s termosztáttól, hogy hideg van és erre kiadja a parancsot, hogy kazán+klímák ON és ennyi vagy bizonyos időközönként (pl 5 perc) megismétli ?
    A kérdésem arra vonatkozik, ha én pl a klíma távirányítójával felülbírálom és pl bekapcsolom mert hidegnek érzem a hőfokot, habár a program szerint nem kellene mennie a fűtésnek, akkor számíthatok-e rá hogy pár perc múlva lekapcsolja a klímát?

    10.
    - Van e valamilyen kijelzős cucc az elképzelt rendszerhez, amivel tudom állítani az elvárt hőmérsékletet ad-hoc módon a programtó függetlentül, mint a régi termosztáton? Nem szeretnék mindig telefonban turkálni, csak hogy bekapcsoljam egy időre. (a feleségem meg pláne elveszne ebben)

    Sorry a sok kérdésért, előre is köszönöm ha valaki elolvassa és megosztja velem a tapasztalatait.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák