Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    Sziasztok,

    Az újonnan felkerült napelemek termelését szeretném látni HA-ban az Energy oldalon, viszont kicsit elakadtam ott, hogy mit állítsak be visszatermelésnek, tehát hogy ne hiányozzon a Solar és a Grid közötti ág az ábráról.
    Most így néz ki:

    A teljes hálózati fogyasztást perpill egy Shelly 3EM-mel mérem, ez van beállítva mint "Grid consumption", a "Solar production"-nél pedig a Huawei inverter Daily yield mezője van kiválasztva. Viszont ebben a felállásban mit kéne beállítsak a "Return to grid"-re?

    Egyelőre még az EON-ra várok, tehát még nincs fenn az ad-vesz mérő, vagyis a napelemek még nem termelnek, csak addig gondoltam összehozom a rendszert.

    Próbálok majd P1 portos mérőt kérni, hogy könnyen kinyerhessem belőle a mért adatokat. Gondolom itt kb mindenkinek a SlimmeLezer+ van erre a célra, de én ebből is a vezetékes verziót preferálnám (ráadásul a mérőnél már necces lehet a wifi).
    Azt látom a zuidwijk.com oldalon a SlimmeLezer+ mellett létezik még egy P1 reader ethernet nevű cucc is, valamint egy újabb SlimmeLezer WT32-ETH01. Utóbbi ESPHome-os, előbbi nem, bár nem tudom van-e ennek jelentősége ethernetet használva. Mit gondoltok?

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák