Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    Sziazstok!
    Pár napja csatlakoztam az okosóra/karkötő használók köréhez.
    Nekem az elsődleges cél az a futásaim gps-es követése és közben szívritmus figyelés volt, ehhez kerestem azt az eszközt, ami gyorsan talál gps jelet, legyen súlyra könnyű és a gps üzemidő minél magasabb legyen.
    Hétköznap munkába rendes órákat hordok, így amikor nem sportolok, akkor kikapcsolva otthon marad.

    Ekkor botlottam bele a Garmin vivosmart hr+ készülékbe, ami papíron mindennek megfelelt és pár heti vacillálás utána egy jó kis akció a vétel realizálása felé billentett. Persze most még az újdonság varázsaként kicsit okoskarkötőzök vele, hogy mégis kipróbáljam a tudását, meg legalább egy pár fajta napirendem szerint tudjam milyenek ezek a napjaim.
    Nekem külön pozitívum, hogy ez transzflektív kijelzős, tehát nem igényel háttérvilágítást, nem kell a napfényt túlvilágítania, sőt az se zavar, hogy nem színes (a számoknak, szövegnek és pár ikonnak aztán tök mindegy milyen a színe). A telefonos értesítéseket, hívásokat, e-mail stb.. is tudja kezelni, de ennek nem látom értelmét, így azt kikapcsoltam.
    Az hozzá kapcsolódó garmin app funkcionálisan a sport dolgokra, egészség figyelésre és beállításokra jól működik, bár mivel nekem nem vágyam a folyamatos bluetooth kapcsolat, ezért kénytelen voltam a telefonon letiltani az értesítéseit, hogy ne maceráljon, ha be van kapcsolva a bluetooth (kocsiban) és nem kapcsolódik az órához (ami lehet nálam sincs).

    Eddig gps-el egy gyaloglást és egy futást követtem. Az első alkalom a gyaloglásnál a rögzített nyomvonallal nem voltam megelégedve. Persze magas házak mellett, de akkor is ne rögzítse már azt, mintha átmentem volna egy 2x4 sávos út túloldalára, amikor azt nem tettem. Ettől kicsit megijedtem, hogy ezek ilyen pontatlanok.
    A futó edzésem során viszont már teljesen akkurátus és a valóságnak megfelelő nyomvonalat rögzített, ekkor már jelet is hamar talált. Ennek tükrében nem igazán értem, mit művelt először. Ha futásra azt hozza, amit most tudott, akkor jóban leszünk.

    Nektek mik a tapasztalataitok akármely márka okos órájának gps pontosságával, pozíció megtalálás, elvesztés esetén (pl aluljáró) újra megtalálás kapcsolatban?

Új hozzászólás Aktív témák