Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz piRate_nEx #13226 üzenetére

    Hali!
    Ne haragudj, de amit csinálsz, az nagyon messze van a kalibrációtól. Több lényeges, rossz döntést hoztál. És ha csak úgy állítgatjuk a tévét, akkor ne nevezzük már azt kalibrációnak.
    Azzal az apró kivétellel, hogy a Warm2 neked túl meleg, ezért Warm1-et használsz. És a kontrasztot is max-ra veszed. Ezzel csak azt érted el, hogy sokkal több a maximális fényerőd, ettől önmagában már máshogy fut a három szín, de még színhőmérsékletet is megváltoztatod. És ezek után bemásolod a kalibrált kijelző értékeit lényegi eltérésekkel.
    Ezt még megfejeled a fekete színt átállításával, amivel még azt is gallyra vágod. Én úgy tudom(emlékszem), hogy a korlátozott RGB jelhez pont az alacsony fekete szint beállítás a jó, a full RGB-nél kell a magas. De ezt a neten található HDMI feketeszintre keresve le lehet ellenőrizni.
    Nekem az a véleményem, ha valaki 4-500 ezert elkölt egy megjelenítőre, akkor 10-15-őt rá kell szánni kalibrálásra. Nem tudom a környékeden mennyiért csinálják. Egyébként inkább a gyári értékek alkalmazása a megfelelő fekete színt beállításával a megfelelő opció. Szerintem.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák